Firma care a cumpărat spitalul pentru COVID-19 din Iaşi, amendată cu 60.000 de lei. Când va deveni funcţională unitatea medicală

  • Curtea de Conturi a amendat asociaţia care a cumpărat spitalul modular de la Iaşi cu 60.000 de lei
  • Neregulile găsite de Curtea de Conturi fac referire la strategia de achiziţie a unităţii sanitare, la faptul că nu există un contract de management, dar şi că nu au fost specificate clar caracteristicile unor produse
  • Preşedintele Consiliului Judeţean spune că amenda e dată cu reacredinţă şi că totuşi, spitalul va fi gata să primească pacienţi la sfârşitul săptămânii viitoare
722 afișări
Imaginea articolului Firma care a cumpărat spitalul pentru COVID-19 din Iaşi, amendată cu 60.000 de lei. Când va deveni funcţională unitatea medicală

Firma care a cumpărat spitalul pentru COVID-19 din Iaşi, amendată cu 60.000 de lei. Când va deveni funcţională unitatea medicală

Din luna aprilie auzi că la Iaşi se va face un spital modular cu 250 de paturi, unde vor fi trataţi bolnavii de COVID.

Autorităţile au anunţat cel puţin cinci termene la care unitatea medicală ar putea primi pacienţi, însă, nici până acum nu e gata.

Iar de parcă amânările nu erau suficiente, iar locurile din spitalele din Iaşi se împuţinează de la o zi la alta, Curtea de Conturi a amendat asociaţia prin care consiliile judeţene din Neamţ şi Iaşi au cumpărat spitalul cu 60.000 de lei.

În raport, reprezentanţii Curţii de Conturi spun că au nu există o strategie a achiziţiei publice, că nu este contract de management, dar şi că în caietul de sarcini nu sunt trecute toate cerinţele tehnice.

„Planul de management şi organigrama trebuie să o execute şi să o facă Spitalul de Boli Infecţioase. Ea este depusă din aprilie. S-a mai spus la un moment dat caracteristicile: s-au trecut paturi pentru ATI, nu paturi de 1,80m pe lăţime 90. Astea sunt caracteristicile, nu poţi să treci ... dacă eram în starea de urgenţă nu trebuia să trecem caracteristicile la fiecare obiect. Spui telefon, telefon. E o caracteristică importantă.

Îmi doresc ca la sfârşitul săptămânii viitoare să intre primul pacient. Este posibil să intre primul pacient, până la sfârşitul lunii oricum sunt pacienti acolo”, a spus şi Mariel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Pentru fiecare dintre aceste nereguli, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi are câte o explicaţie şi susţine că totuşi spitalul va fi gata. Amenda a contestat-o deja şi dacă va trebui totuşi să o plătească... o va plăti el.

„Cine plăteşte amenda, dacă rămâne în picioare? Domnişoară, am să o plătesc eu, dacă aşa se consideră statul român pentru că îi faci treaba Guvernului am să o plătesc eu. Sunteţi mulţumită?”, a mai spus şeful CJ Iaşi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici