Firme care vând mâncare în patru mall-uri bucureştene, amendate de inspectori sanitari

Inspectorii sanitari au verificat 30 de unităţi unde se comercializează produse alimentare din patru complexe comerciale din Capitală şi au aplicat amenzi în valoare de aproape 50.000 de lei pentru încălcarea normelor de igienă şi au suspendat activitatea unei unităţi pentru că nu avea apă caldă.

56 afișări
Imaginea articolului Firme care vând mâncare în patru mall-uri bucureştene, amendate de inspectori sanitari

Firme care vând mâncare în patru mall-uri bucureştene, amendate de inspectori sanitari (Imagine: Viorel Dudău / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de marţi a Inspecţiei Sanitare de Stat a Municipiului Bucureşti, inspectorii sanitari au controlat 30 de unităţi de alimentaţie publică şi de comercializare de produse alimentare din Mall Vitan din sectorul 3, City Mall din sectorul 4, Liberty Center din sectorul 5 şi Plaza România din sectorul 6.

Inspectorii au sancţionat majoritatea unităţilor controlate, dând nouă avertismente şi 14 amenzi în valoare de 49.250 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă şi de sănătate publică. Totodată, inspectorii sanitari au decis suspendarea activităţii unei unităţii pentru "încălcarea gravă a normelor igienico-sanitare", respectiv lipsa apei calde din unitate.

Inspectorii sanitari au constat faptul că în unităţi nu era menţinută curăţenia, nu are asigurată alimentarea cu apă caldă menajeră, instalaţiile sanitare interioare nu erau menţinute în stare permanentă de funcţionare, grupuriel sanitare nu erau dotate cu materiale de igienă individuală, produsele erau depozitate ncorespunzătoare, utilajele frigorifice funcţionau necorespunzător, nu erau asigurate condiţiile de întreţinere a echipamentului de protecţie, nu erau făcute examinările medicale periodice şi clienţii fumau în spaţii interzise.

Potrivit sursei citate, în unităţile controlate s-au recoltat o sută de teste de salubritate, iar inspectorii sanitari au acordat termene pentru remedierea deficienţelor constate, urmând să revină în control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici