Fişe medicale pentru permis auto, întocmite fără prezenţă. Noi audieri în dosarul de la Ilfov

O clinică medicală din Ilfov a eliberat în fals fişe medicale, necesare preschimbării permiselor de conducere, fără ca pacienţii să fie prezenţi. Poliţişii Serviciului Rutier Ilfov fac noi audieri joi în cadrul unui dosar înregistrat anul trecut.

1074 afișări
Imaginea articolului Fişe medicale pentru permis auto, întocmite fără prezenţă. Noi audieri în dosarul de la Ilfov

Fişe medicale pentru permis auto, întocmite fără prezenţă. Noi audieri în dosarul de la Ilfov

Poliţişii Serviciului Rutier Ilfov continuă, joi, cercetările într-un dosar penal înregistrat în cursul anului 2022, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu.

Au loc activităţi procedurale cu privire la activitatea infracţională privind eliberarea în fals a fişelor medicale, necesare preschimbării permiselor de conducere, ce ar fi fost desfăşurată de angajaţii unei clinici medicale.

În dosarul deschis în 2022, beneficiarii fişelor medicale nu s-ar fi prezentat la clinicile respective şi nu ar fi fost examinate, în conformitate cu OUG 195/2002 republicată.

La data de 2 martie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în cadrul aceluiaşi dosar penal, poliţiştii Serviciului Rutieri, împreună cu criminalişti şi poliţişti de la economic, au efectuat 5 percheziţii la 5 locaţii din Bucureşti, iar în urma probatoriului administrat au reţinut 4 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu. De asemenea, la data de 9 martie, poliţiştii de la rutieră au reţinut două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals intelectual şi abuz în serviciu. Apoi, în 23 martie, cele 10 persoane reţinute, împreună cu alte două persoane, pentru care nu a fost dispusă măsura reţinerii, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus faţă de acestea, măsura controlului judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici