Flashmob de solidaritate la Galaţi pentru un copil care are nevoie de o operaţie ca să nu rămână paralizat pe viaţă | GALERIE FOTO

Aproximativ 200 de copii de la patru grădiniţe din Galaţi au participat, joi, la un flashmob umanitar pentru un băieţel care are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală de implantare a nervilor, la Viena, transmite corespondentul MEDIAFAX.

207 afișări
Imaginea articolului Flashmob de solidaritate la Galaţi pentru un copil care are nevoie de o operaţie ca să nu rămână paralizat pe viaţă | GALERIE FOTO

Aproximativ 200 de copii din Galaţi, la un flashmob de solidaritate cu un coleg bolnav | GALERIE FOTO

Copiii de la patru grădiniţe din Galaţi au participat la acţiunea organizată de părinţi, cadre didactice şi de o fundaţie. Ei au dansat împreună în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru Teo, un coleg de grădiniţă care trebuie să facă o operaţie complicată la Viena.

Participanţii au donat bani care vor fi folosiţi de familia copilului pentru intervenţia chirurgicală şi pentru recuperarea post-operatorie.

Copiii au scris un mesaj pentru Teo şi au făcut desene pe un afiş uriaş.

„Suntem aici pentru Teo, pentru a-l ajuta pe Teodor Lupea, un copil de la Gradiniţa 32 care va suferi o intervenţie chirugicală la Viena. Ne-am reunit mai mulţi copii de la grădiniţele pe care le avem sub oblăduire, respectiv 32, 7, 45 şi 26, grupele mijlocii şi mari”, a explicat directorul Grădiniţei nr.7 din Galaţi, Corina Ispas.

Băieţelul are nevoie de o intervenţie chirugicală pentru a nu rămâne paralizat toată viaţa.

Chinul familiei a început în vara anului 2016 când copilul a fost înţepat de o insectă, care i-a provocat paralizia parţială a feţei şi membrelor. După mai multe drumuri la spitalele din Galaţi şi Bucureşti copilul a fost dus la Viena iar medicii austrieci au stabilit că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de implantare a nervilor.

„Teo este bolnav de un an şi şase luni. Am fost într-un concediu la mare împreună cu soţul şi cu el. S-a manifestat printr-o răceală, la Galaţi i-au pus diagnosticul de pneumonie. A fost internat într-o zi de joi, duminică a vomat întreaga noapte, iar luni dimineaţa a paralizat integral, nu stătea în fund, nu vorbea, absolut nimic. Am ajuns la Spitalul Marie Curie, medicii au încercat un tratament. După fiecare administrare, băieţelul meu începuse să dea semne, să-şi mişte degetele de la un picioruş, la fel şi mânuţele. De anul trecut, din februarie, i s-a extins atrofia musculară, cu această atrofiere i se mănâncă muşchiul şi trebuie operat în Viena, la noi în ţară nu am găsit această şansă", a povestit, presei, Mihaela Lupea, mama copilului.

Cadrele didactice au fost surprinse de numărul mare de participanţi la flashmob şi de lecţia de solidaritate pe care au oferit-o copiii.

„Este o frumoasă lecţie de solidaritate oferită nu numai de cei mici dar şi de cei mari. Asta înseamnă că voluntariatul, solidaritatea, implicarea, aspectul acesta de a ne păsa de ceilalaţi nu a dispărut din societatea noastră, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Familia Lupea a reuşit să strângă, până acum, mare parte din suma de 25.000 de euro, necesară implantului de la clinica privată din Viena. Părinţii lui Teo mai au nevoie de bani deoarece operaţia este urmată de o recuperare foarte costisitoare, pentru recâştigarea integrală a funcţionalităţii braţelor paralizate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici