Florentin Pandele cere BOR ca sfintele moaşte ale Sf. Parascheva să fie aduse de la Iaşi la Voluntari

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a spus marţi seară că va cere BOR să aducă moaştele la catedrala din localitate. Edilul este unul dintre cei mai mari organizatori de călătorii religioase, zeci de locuitori ai oraşului Voluntari având plătit de primărie, an de an, pelerinajul la sfintele moaşte.

2504 afișări
Imaginea articolului Florentin Pandele cere BOR ca sfintele moaşte ale Sf. Parascheva să fie aduse de la Iaşi la Voluntari

Florentin Pandele cere BOR ca sfintele moaşte ale Sf. Parascheva să fie aduse la Voluntari

„Sunt convins că cei care guvernează vremelnic România acum puteau să găsească modalităţi legale, astfel încât dacă alte activităţi sunt deschise, păcănelele sunt deschise, să ajungem la Cuvioasa Parascheva. Am aflat astăzi că nu mai putem intra în Iaşi. Noi avem veşmântul Prea Cuvioasei Parascheva, vom scoate veşmântul Prea Cuvioasei, la care se vor închina voluntăreni, pipereni şi cei din sudul României”, a spus Pandele într-o intervenţie telefonică la Antena 3, citat de presa naţională. 

„Înţelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, la păcănele, dar cei care vor să se încarce spiritual nu au voie”, a mai spus Pandele.

El a spus că va cere BOR să aducă moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi la Voluntari.

„Vom cere BOR şi Mitropoliei Iaşiului, poate vom reuşi să obţinem ca Prea Cuvioasa să ajungă la catedrala din Voluntari”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a stabilit în şedinţa extraordinară de marţi seară că pelerinii care vin la Iaşi în perioada sărbătorii religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să nu mai atingă racla în care se află moaştele acesteia. În schimb, credincioşii sunt obligaţi să poarte măşti, să păstreze distanţa cât stau la rând şi să se dezinfecteze pe mâini.

De asemenea, la pelerinaj este permis accesul doar pentru pelerinii cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi. Perimetrul va fi stabilit de comun acord cu organele de ordine şi cu primăria Iaşi iar accesul în zonă se va face doar cu actul de identitate.

Iaşiul este judeţul cu cele mai mari infectări de Covid-19, după municipiul Bucureşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici