Video Florian Bodog: Azi voi numi un nou manager la Pantelimon, aştept demisia întregii echipe de conducere. La Cantacuzino voi alege un manager motivat

Ministrul Sănătăţii, Flrian Bodog, a declarat, marţi, că în cursul zilei va numi un nou manager la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală şi că aşteaptă demisia întregii echipe manageriale. Săptămâna trecută, managerul a fost demis după ce un pacient a murit din cauza unei perfuzii de sânge.

555 afișări

"În cursul zilei de astăzi voi semna ordinul de numire a managerului, am două opţiuni. Va fi o persoană din afara spitalului. Am spus că toată echipa managerială de acolo ar trebui să plece pentru că am identificat probleme de management, probleme de proceduri şi aştept demisia lor, nu să îi demit eu. Noul manager va avea ca sarcină să îşi găsească o echipă care doreşte să îşi pună în valoare abilităţile, în aşa fel încât, toate procedurile să fie respectate. Eu cred că este prea mult, în această perioadă de când sunt eu ministru, avem al treilea scandal la Pantelimon şi am început să am serioase îndoieli asupra echipei de acolo", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Tineretului.

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis miercuri din funcţia pe care o ocupa interimar. Florian Bodog a explicat că a găsit mai multe nereguli la spitalul Sfântul Panteliomn, în special legate de tranfuzii.

"Vorbim despre probleme legate de transfuzie, procedura de trasfuzie, vorbim despre faptul că persoana respectivă, cu toate că avea în fişa postului atribuţii de administrare de transfuzii de sânge, nu avea pregătire în acest sens şi vorbim despre faptul că nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului înainte de administrarea sângelui. Sancţiunile aplicate au fost propuse de inspecţie, în limita legii, alte sancţiuni le pot face doar organele abilitate în acest sens. Astăzi voi avea o discuţie cu colegii mei din direcţiile din minister şi vom lua o decizie în acest sens", a declarat ministrul Sănătăţii, săptămâna trecută.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, un pacient de 66 de ani a decedat după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti i-a administrat o transfuzie de sânge destinată altui bolnav. În urma acestui incident, spitalul, dar şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea, pe durata anchetelor, din funcţie a asistentei care a greşit transfuzia şi amendarea ei cu suma de 1.000 de lei.

Bodog: La Cantacuzino voi alege un manager motivat să pornească producţia de vaccinuri

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi, că încă nu a găsit un manager pentru Cantacuzino, dar urmează să ia o decizie în acest sens, astfel speră, cât de curând, institutul să îşi obţină toate autorizaţiile necesare pentru a reîncepe producţia de vaccinuri.

"La Cantacuzino am dorit să numesc un manager adus de la Agenţia Naţională a Medicamentului pentru că îmi doream un manager care ştie să facă autorizare. Ştiţi că Institutul şi-a pierdut toate autorizările pe care le avea şi am dorit să numesc acolo o persoană tehnică, însă datorită unei prevederi din legea cercetării, persoana care va fi numită la Cantacuzino trebuie obligatoriu să fie cercetător de gradul II. Nu am o decizie în acest sens, însă voi lua şi această decizie. Cantacuzino urmează să intre, printr-o Hotărâre de Guvern, în organigrama ministerului. Voi discuta cu toţi cercetătorii care sunt disponibili şi care doresc să meargă acolo, în aşa fel încât să mă asigur că voi alege cea mai potrivită persoana care este motivată la fel de mult ca şi mine să pornim producţia de vaccinuri la Cantacuzino", a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, la un evenimnt organizat cu ocazia Zilei Tineretului.

Ministrul a explicat că o eventuală producţie de vaccinuri româneşti ar încuraja cetăţenii să imunizeze copiii, astfel s-ar evita anumite probleme, cum este epidemia de rujeolă.

"Avem o scădere a încrederii românilor în vaccinuri din cauza acestor psedo-oameni de ştiiţă care fac tot felul de declaraţii şi ştim că românii aveau încredere în produsele Cantacuzino şi cred că ar fi un semn bun din punct de vedere al siguranţei. Eu cred că dacă am putea produce vaccin în România şi dacă aceste vaccinuri ar fi disponibile la producătorul român, toate aceste situaţii pe care le avem în momentul de faţă, ar putea fi evitate", a explicat Florian Bodog.

Bodog a afirmat că România ar putea produce şi livra vaccinuri pentru întreaga Europă, dar momentan, ar trebui rezolvată problema naţională din acest punct de vedere.

"Avem un acord de colaborare cu Bulgaria, cu ţările învecinate şi problema vaccinurilor nu este doar o problemă a Românie, este o problemă în Europa. Dacă respectăm toate standardele şi plecăm pe principii sănătoase în momentul în care relansăm producţia de vaccinuri în România, eu sunt convins că vom putea să livrăm vaccinuri în toate ţările europene care au nevoie. Cel mai important este să începm producţia de vaccin, care nu se face peste noapte, dar să ne asigure necesarul nostru naţional", a adăugat ministrul Sănătăţii..

Luna trecută, Florian Bodog a spus că urmează o colaborare între reprezentanţii Institutului Pasteur şi cei de la Cantacuzino pentru o relansare a institutului de la noi din ţară. În decembrie, anul trecut, printr-o ordonanţă a Guvernului, Institutului Naţional de Cercetare "Cantacuzino" a trecut din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente. Finanţarea activităţilor desfăşurate de institut se va realiza din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici