Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Raportul despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Filantropia” din Craiova, unde doi pacienţi au murit, va ajunge luni după-amiază

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, aşteaptă luni după-amiază raportul despre cazul de la Spitalul "Filantropia” din Craiova, unde doi pacienţi au murit, se pare, în urma unor transfuzii sanguine.

172 afișări
Imaginea articolului Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Raportul despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Filantropia” din Craiova, unde doi pacienţi au murit, va ajunge luni după-amiază

Bodog: Raportul despre ceea ce s-a întâmplat la Spitalul "Filantropia” din Craiova -luni după-amiază (Imagine: Alexandru Dovre/ Mediafax Foto)

"Am fost anunţat în cursul dimineţii de sâmbătă despre faptul că sunt două persoane decedate şi alte parte persoane care sunt internate pe secţia de terapie intensivă. Direcţia de Sănătate Publică a trimis inspecţia acolo pentru că inspecţia are competenţă în legătură cu problemele legate de transfuzie. S-a făcut un raport preliminar pe care nu l-au transmis ieri, iar raportul final va veni în după-amiaza aceasta (luni - n.r.)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, există suspiciunea că cele două persoane au murit din cauza transfuziilor, "dar nu se poate spune acest lucru, mai ales că este şi o anchetă a Poliţiei".

Doi pacienţi ai Spitalului "Filantropia” din Craiova au murit, se pare, în urma unor transfuzii sanguine, iar alţi patru au avut reacţii adverse. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Dolj, Secţia 1 de Poliţie Craiova a fost sesizată de reprezentanţi ai Spitalului Municipal "Filantropia"cu privire la faptul că doi pacienţi ai unităţii medicale au murit, vineri, în condiţii suspecte.

"Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 ani, internată la Secţia de Hematologie, şi un bărbat în vârsta de 67 ani, din Secţia ATI. Conducerea Spitalului a sesizat că cei doi au decedat în condiţii suspecte", declarat ofiţerul de relaţii publice în cadrul IPJ Dolj, Amelia Barbu. Până la efectuarea necropsiei, Poliţia a încadrat cazurile ca moarte suspectă.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a făcut verificări la Spitalul Municipal, stabilind că în Secţia de Hematologie au fost făcute, vineri, 12 transfuzii sanguine, în urma cărora şase pacienţi au avut reacţii adverse. Ulterior, doi dintre ei au decedat. "În ziua de vineri au fost efectuate 12 transfuzii de sânge şi din cei 12 pacienţi, la şase au apărut reacţii adverse. Doi dintre pacienţi au decedat, iar alte patru sunt în stare stabilă acum", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Acesta a adăugat că şi verificările specialiştilor DSP Dolj sunt în derulare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici