Focar de infecţie cu Covid-19 la Răcari. Primarul spune că „un asistent medical acuză o stare generală nu grozavă”

  • O asistentă medicală din Centrul pentru Persoane Vârstnice, din Răcari, nu prezintă o stare de sănătate bună
  • În Răcari, Dâmboviţa, sunt infectate cu coronavirus 51 de persoane
  • 40% din morţii din Franţa erau persoane din azilele de bătrâni
749 afișări
Imaginea articolului Focar de infecţie cu Covid-19 la Răcari. Primarul spune că „un asistent medical acuză o stare generală nu grozavă”

Focar de infecţie cu Covid-19 la Răcari

La Răcari, în Dâmboviţa, este cel mai mare focar de coronavirus din judeţ. Au fost infectate 51 de persoane. În Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice, până acum, au fost confirmate cu noul virus 32 de persoane, iar starea unei asistente medicale nu este tocmai bună.

,,O singură colegă, un asistent medical acuză o stare generală nu grozavă. La categoria mult mai sensibilă, mă refer la pacienţii noştri care au o vârstă, beneficiari cu 2-3 afecţiuni (...) partea îmbucurătoare este că starea lor este stabilă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru Mediafax.

,,În total sunt 51 de persoane diagnosticate pozitiv. Dintre care, 32 sunt beneficiari ai Centrului, 3 sunt din afara Centrului, iar diferenţa o reprezintă colegi de-ai mei din Centru. Plus că mai sunt cele 5 persoane care au fost retestate”, spune primarul localităţii.

5 persoane din Centrul pentru Bătrâni au fost retestate deoarece rezultatele au fost neconcludente.

Recent, Alexandru Rafila a declarat că 40% din morţii de Covid-19 din Franţa erau din azilele de bătrâni şi tocmai din această cauză trebuie luate măsuri de protecţie sporite în astfel de centre.

,,La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură. Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila la Marius Tucă Show.

În ţara noatră sunt numeroase centre pentru bătrâni care au cazuri confirmate cu Covid-19. De exemplu, la Centrul din Galaţi sunt peste 100 de persoane infectate şi 10 cazuri de deces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici