Focar de pestă porcină într-o localitate din judeţul Sibiu

Un focar de pestă porcină a fost descoperit în localitatea Cârţişoara din judeţul Sibiu. Animalele bolnave au fost eutanasiate, iar în jurul localităţii a fost stabilită o zonă de protecţie.

810 afișări
Imaginea articolului Focar de pestă porcină într-o localitate din judeţul Sibiu

Focar de pestă porcină într-o localitate din judeţul Sibiu

Focarul de pestă porcină africană a fost confirmat la laborator. Ca urmare a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri pentru controlul bolii, anunţă reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit acestora, s-a stabilit o zonă de protecţie în jurul focarului din localitatea Cârţişoara, cu o rază de trei kilometri, incluzând localităţile Cârţişoara şi Arpaşu de Sus.

De asemenea, a fost impusă o zonă de supraveghere în jurul focarului, cu o rază de 10 kilometri care cuprinde localităţile Porumbacu de Sus, Scoreiu, Colun, Cârţa, Arpaşu de Jos, Nou Roman, din judeţul Sibiu, şi localităţile Ucea, Ucea de Sus şi Victoria, din judeţul Braşov

S-a mai decis uciderea celor nouă porci din exploataţie. Proprietarul va fi despăgubit, conform legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici