Focşani: Un cerşetor, pe primul loc în topul datornicilor

Reprezentanţii Primăriei Focşani au întocmit un top al datornicilor persoane fizice, care au de achitat amenzi de zeci sau chiar sute de mii de lei la bugetul local, pe primul loc situându-se un bărbat care trăieşte din cerşit şi care are de achitat peste 260.000 de lei.

38 afișări
Imaginea articolului Focşani: Un cerşetor, pe primul loc în topul datornicilor

Focşani: Un cerşetor, pe primul loc în topul datornicilor

Alexandru Bejgu, un bărbat fără loc de muncă şi care este cunoscut focşănenilor ca cerşetor pe străzile municipiului, are de plătit Primăriei Focşani suma de 265.000 lei. Tot din cauza "meseriei" îmbrăţişate, alţi doi bărbaţi care trăiesc din cerşit îit urmează lui Bejgu pe lista datornicilor. Este vorba de Dumitru Alexandru, cu o datorie de 48.160 lei şi de Doru Frunză, care are de achitat amenzi în valoare de 22.175 lei.

În acelaşi timp, Daniela Maloş, amendată de mai multe ori pentru prostituţie, se situează pe primul loc, cu amenzi în cuantum de 150.000 lei. Ea este urmată, la acelaşi capitol, de Laura Ştefănescu, cu 118.250 lei şi Florentina Brînduşescu, ce a reuşit să acumuleze o datorie de 60.775 lei.

În ceea ce-i priveşte pe taximetrişti, primul loc pe lista persoanelor amendate, dar care nu şi-au achitat datoriile, este ocupat de Virgil Munteanu, cu amenzi în valoare de 25.639 lei, urmat de Silviu Hanu cu 17.000 lei. De asemenea, Ion Ungureanu, care se ocupă cu transportul animalelor, are de achitat administraţiei locale amenzi de 51.245 lei.

Primarul Decebal Bacinschi a declarat că situaţia încasărilor la bugetul local ar fi fost bună dacă nu ar fi trebuit ca administraţia locală să încaseze şi amenzile.

"Din 7,4 milioane de lei, cât am prognozat, am încasat cinci milioane de lei. Ar fi fost un procent bun dacă nu aveam de încasat amenzile, care sunt foarte mari, respectiv de 2,6 milioane lei", a precizat primarul.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, adiministraţia locală a prognozat încasări de 14.645.000 lei, din care s-au încasat efectiv 12.112.000 lei.

"Procentul este de 82,7 la sută, adică bun. Din soldul anilor trecuţi mai avem de încasat peste 8 milioane de lei. Este o valoare mare, pe care nu cred că o vom recupera în totalitate. Multe societăţi care ne datorează bani, din taxe şi impozite, au intrat în procedură de faliment. După ce se termină procedura vom mai încasa ceva, dar puţin", a conchis Decebal Bacinschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici