Fond social sponsorizat de producătorii şi distribuitorii de gaze din tarife

Executivul va constitui un fond social alimentat din sponsorizări benevole ale producătorilor interni şi distribuitorilor de gaze naturale, cu sume obţinute din majorarea de preţ la gaze naturale în cursul anului 2009, destinaţia fondurilor colectate urmând să fie stabilită prin hotărâre de guvern.

17 afișări
Imaginea articolului Fond social sponsorizat de producătorii şi distribuitorii de gaze din tarife

Fond social sponsorizat de producătorii şi distribuitorii de gaze din tarife

"Va fi constituit un fond social din sponsorizarea ce va fi acordată de producătorii interni şi distribuitorii de gaze naturale, care contribuie benevol, în conformitate cu Legea 32/1994 privind spronsorizarea. Va fi un protocol încheiat între Guvern şi producătorii interni şi distribuitorii de gaze naturale care doresc să contribuie la acest fond social, colectat şi distribuit în cursul anului 2009. Sumele cu care vor spronsoriza şi contribui la Fondul social sunt, de regulă, sume obţinute din majorarea de preţ la gazele naturale în cursul anului 2009", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale, precizând că înfiinţarea fondului este deja inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Sumele colectate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitată pentru respectivele societăţi, prin derogare de la Codul Fiscal.

Sumele vor fi colectate lunar prin virarea în contul de venituri ale bugetului de stat, deschis la Trezoreria Statului, iar destinaţia acestora va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici