Fost director al Petromservice, reţinut de DIICOT, fiind suspectat de spălare de bani

Omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, fost director general al Petromservice, a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, la Ploieşti, fiind suspectat de spălare de bani într-un dosar în care ar fi vizate alte patru persoane, între care un preot, afirmă surse judiciare.

573 afișări
Imaginea articolului Fost director al Petromservice, reţinut de DIICOT, fiind suspectat de spălare de bani

Fost director al Petromservice, reţinut de DIICOT, fiind suspectat de spălare de bani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, Mihai Sorin, fost director general al Petromservice până în anul 2008, a fost ridicat de la locuinţa sa din Ploieşti, în urma unei descinderi a procurorilor DIICOT.

Mihai Sorin este suspectat de spălare de bani, delapidare şi constituire de grup infracţional, în acelaşi dosar fiind cercetate alte patru persoane, între care un preot din Ploieşti.

Potrivit surselor judiciare citate, în perioada 2003 - 2007 Mihai Sorin ar fi înfiinţat mai multe socităţi comerciale pe numele său sau ale unor apropiaţi. Aceste firme aveau contracte cu Petromservice, căreia îi livrau diferite produse sau servicii la preţuri supraevaluate, în dauna acţionarilor şi a statului, afirmă sursele menţionate.

Una dintre acuzaţiile din dosar este legată de firma Serapis, condusă de soţia omului de afaceri, firmă profilată pe servicii de curăţenie, care, potrivit anchetatorilor, ar fi executat lucrări de dezinsecţie la Petrom şi Petromservice, la preţuri supraevaluate.

De asemenea, o altă acuzaţie este legată de modul în care o parte dintre firmele coordonate de Mihai Sorin şi de apropiaţii acestuia primeau sponsorizări.

Reprezentanţi ai Poliţiei au confirmat că joi dimineaţă au avut loc descinderi la locuinţa din Ploieşti a lui Mihai Sorin şi că acesta a fost reţinut.

Mihai Sorin deţine un post de radio la Ploieşti şi are mai multe afaceri legate de comerţ în judeţul Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici