Fost ministru al Apărării îi cere lui Iohannis convocarea CSAT pentru situaţia tensionată de la Marea Neagră

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis convocarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) pentru discuţii şi decizii legate de situaţia tensionată din zona Mării Negre.

3552 afișări
Imaginea articolului Fost ministru al Apărării îi cere lui Iohannis convocarea CSAT pentru situaţia tensionată de la Marea Neagră

ROSTOV-ON-DON, RUSIA - 12 APRILIE 2021/ Exerciţii militare ruse la Marea Neagră

Fifor spune că România trebuie să fie foarte atentă cum abordează situaţia din bazinul Mării Negre, din punct de vedere diplomatic şi nu numai.

„Suntem doar la o aruncătură de băţ de butoiul cu pulbere al regiunii. Marii lideri ai lumii se arată îngrijoraţi de ce se întâmplă acolo. Şi analizează deja paşii următori. Conducătorii noştri, ca de obicei, au alte priorităţi”, spune Fifor.

Fostul ministru al Apărării crede că este foarte important să fie monitorizată cu atenţie situaţia din zona Mării Negre, în contextul creşterii tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina.

„Spaţiul aerian din nordul Mării Negre a fost închis, din ordinul lui Vladimir Putin... nu mai zboară nimic în zonă pentru că Rusia face exerciţii militare. Peste 100 de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi la graniţa cu Ucraina. Preşedintele SUA caracterizează situaţia drept una tensionată. Liderii Uniunii Europene sunt de aceeaşi părere. În tot acest timp, Coaliţia Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea şi se ceartă pe împărţirea funcţiilor. Iar preşedintele nostru doarme în papuci”, spune Fifor, pe pagina sa de Facebook.

Acesta cere convocarea CSAT pentru discuţii şi decizii în legătură cu situaţia de la Marea Neagră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csat,
fifor,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici