Fost ofiţer de poliţie judiciară: Ori Dincă e un "ghinionist", ori minte astfel încât faptele sale să fie încadrate juridic altfel decât la omor

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ucigaşul din Caracal, Gheorghe Dincă, încearcă să scape cu o pedeapsă mai mică, mergând pe un scenariu similar în cazul ambelor fete, şi anume, că le-a lovit o singură dată.

16419 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer de poliţie judiciară: Ori Dincă e un "ghinionist", ori minte astfel încât faptele sale să fie încadrate juridic altfel decât la omor

Fost ofiţer de poliţie judiciară: Ori Dincă e un "ghinionist", ori minte

"Referitor la declaraţia lui Dincă din care rezultă că omorurile asupra celor două fete le-ar fi săvârşit lovindu-le cu pumnul în faţă. În primul rând, ceea ce e de subliniat aici, este că Dincă se poziţionează astfel încât faptele sale concrete, materiale, să fie încadrate juridic altfel decât omor, ci ca lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce implică, evident, o altă pedeapsă. Totuşi, mai sunt necesare câteva explicaţii. Sigur există numeroase cazuri în care lovitura cu pumnul în faţă poate determina o dinamică a mişcării în cădere a corpului victimei, care să implice contactul violent al capului acesteia cu o suprafaţă dură. De obicei, o astfel de situaţie provoacă dilacerarea cerebrală şi de aici, moartea.

Doctrina penală numeşte asta praeterintenţie, adică depăşirea intenţiei. În context, revenind la Dincă, totuşi, probabilitatea ca să fi suprimat cele două victime în acelaşi mod, prin lovire cu pumnul în faţă, mi se pare foarte puţin probabil, având în vedere că decesul într-o astfel de ipoteză, depinde de prea mulţi factori aleatorii. Ca urmare,ori Dincă e un "ghinionist" ori minte. Eu, înclin să cred a doua variantă. Cu tărie!', a spus Valeriu Şuhan, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai completat: "Dincă e cu adevărat şiret, dar limitat tare din punct de vedere al inteligenţei. Această concluzie trebuie neapărat exploatată în tactica de anchetă".

Anchetatorii au găsit, luni, rămăşiţe umane într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susţine că ar fi ale Luizei Melencu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Luiza Melencu este dispărută din luna aprilie şi se presupune că ar a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, anchetatorii încercând în ultimele zile să fixeze prezenţa Luizei la domiciliul bărbatului.

Sâmbătă, procurorii DIICOT au anunţat, oficial, că în urma analizelor Institutului Naţional de Medicină Legală a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al Alexandrei Măceşanu.

În ambele cazuri, criminalul a declarat că acestea au murit după ce le-a aplicat un singur pumn.

Taguri:
suhan,
crima,
caracal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici