Fost ofiţer, despre reacţia SRI la tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Ori Coldea vorbeşte prostii, ori Marincea. Serviciul protejează demnitari

Daniel Dragomir a declarat că, deşi SRI precizează că demnitarii nu pot fi păziţi de Serviciu, el ştie contrariul. El a mai spus că în declaraţia pe care fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a dat-o în dosarul Black Cube, a precizat că „demnitarul” Laura Codruţa Kovesi a fost protejată.

4600 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer, despre reacţia SRI la tentativa de asasinare care l-ar fi vizat pe Dragnea: Ori Coldea vorbeşte prostii, ori Marincea. Serviciul protejează demnitari

Fost ofiţer, despre reacţia SRI la tentativa de asasinare anunţată de Dragnea: Ori Coldea vorbeşte prostii, ori Marincea. Serviciul protejează demnitari

„Aici am o problemă de înţelegere. Ştiu sigur că SRI se ocupă de protecţia demnitarilor atunci când sunt hărţuiţi. SRI trebuie să hotărască: ori Coldea vorbeşte prostii, ori domnul Marincea vorbeşte prostii. Eu am declaraţia din dosarul Black Cube, unde în calitate de martor Coldea a spus că a pus la dispoziţie toate resursele informative ale Serviciului pentru protejarea demnitarului Laura Codruţa Kovesi. Ori domnul Coldea a luat-o pe câmpii, ori domnul Marincea nu înţelege ce se întâmplă în interiorul Serviciului” a spus fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, la Antena3.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube, şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare. Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni.

Daniel Dragomir a mai subliniat că în perioada următoare, opinia publică o să fie martora mai multor dezvăluiri privind relaţii între foşti şefi din SRI şi oameni de afaceri.

„Vor apărea probe în ceea ce priveşte relaţiile dintre Coldea şi Maior şi alţi oameni de afaceri. Relaţii în care s-a dat şi s-a luat, şi s-a promis şu s-au dat. Sunt mulţi oameni de afaceri care au cotizat, care au fost folosiţi de domnul Coldea în operaţiuni pe şpăgi. E simplu să ne arate domnul Coldea că luptă împotriva corupţiei. Să înceapă cu el. În perioada vor apărea astfel de de realţii care vor schimba cu totul înţelesul implicării celor. Pentru unii oameni de afaceri a fost mumă, pentru alţii ciumă. (Oameni de afaceri, n.r.) care sunt denuţători la Direcţia Naţională Anticorupţie şi protejaţi de DNA. Uşor sper că aceşti oameni de afaceri vor înţelege că e mai bine să iasă singuri şi să vină singurei cum s-a întâmplat până să se ducă la puşcărie”, a mai spus Daniel Dragomir, miercuri, la Antena3.

Serviciul Român de Informaţii nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea să fizică, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea.

"Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale privind pază şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea să fizică", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea.

Ulterior, întrebat dacă nu a fost sesizată instituţia din alte surse şi dacă, la rândul ei a făcut vreo informare, Marincea a spus că "Serviciul nu are atribuţii în acest domeniu. Dar daca aflam informatii care intra in atributiile altei institutii suntem obligati sa le punem deindata la dispozitia lor. Nu este cazul aici".

De aici rezultă că SRI nu a avut informaţii cu privire la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici