Fost primar din Cernavodă, condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare

Fostul primar al localităţii Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Edilul a fost găsit vinovat pentru că a dat ilegal contracte de achiziţii publice.

795 afișări
Imaginea articolului Fost primar din Cernavodă, condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare

Fost primar din Cernavodă, condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia l-au trimis pe Gheorghe Hânsă în judecată în anul 2014, acuzându-l de abuz în serviciu.

Procurorii l-au trimis în judecată şi pe fiul fostului primar, pentru că ar fi intermediat atribuirea ilegală a contractelor dintre Primăria Cernavodă condusă de tatăl său şi două societăţi comerciale, însă acesta a fost achitat de Curtea de Apel Constanţa.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe fostul primar la 4 ani şi 10 luni de închisoare, după ce i-au contopit două sentinţe definitive, prima de 3 ani şi 8 luni, iar a doua de 3 ani şi 6 luni.

Contractele pentru care a fost condamnat primarul făceau referire la lucrări de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 din Cernavodă şi la deszăpezire.

Şi în prima condamnare, magistraţii l-au găsit vinovat pe fostul primar din Cernavodă tot pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Pentru că are 74 de ani, Gheorghe Hânsă va executa doar o treime din pedeapsă, adică maxim 1 an şi 7 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici