Fost şef la Direcţia de Finanţe Vaslui, anchetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals

Un fost şef din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vaslui, concediat în cursul acestei luni, este anchetat de poliţişti pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, după ce, în ultimii trei ani, ar fi sustras din conturile pe care le administra aproximativ 200.000 de lei.

466 afișări
Imaginea articolului Fost şef la Direcţia de Finanţe Vaslui, anchetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals

Fost şef la Direcţia de Finanţe Vaslui, anchetat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

La sesizarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vaslui, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au declanşat o anchetă în cazul fostului şef al Biroului de Încasări din cadrul Trezoreriei municipiului Vaslui, Elena Chiriac, acuzat că, în ultimii trei ani, ar fi delapidat instituţia de aproximativ 200.000 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În plângerea depusă la Poliţie, şefii DGFP Vaslui susţin, în baza unui control al inspectorilor de audit intern, că banii erau însuşiţi de fosta angajată din conturile pe care le administra în calitate de şef, fiind viraţi în diverse conturi bancare pe care femeia le avea deschise la bănci din Vaslui.

"În urma sesizării primite, pe numele fostei salariate de la Direcţia de Finanţe Vaslui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Valoarea exactă a prejudiciului creat bugetului de stat se va stabili în urma anchetei desfăşurate de poliţişti", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

La scurt timp după ce şefii DGFP Vaslui au descoperit prejudiciul financiar creat de Elena Chiriac, în calitate de şef Biroul Încasări în cadrul Trezoreriei municipiului Vaslui, au luat decizia concedierii salariatei în data de 9 septembrie 2011, femeia fiind cercetată de poliţişti în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici