Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, rămâne în arest preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dispus menţinerea în arest preventiv a fostei şefe a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova Viorica Oniga, în condiţiile în care aceasta a cerut, în baza noului Cod de Procedură Penală, instituirea altei măsuri preventive în locul arestului.

322 afișări
Imaginea articolului Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, rămâne în arest preventiv

Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Ploieşti a pronunţat, marţi seară, o sentinţă prin care dispune menţinerea măsurii arestului preventiv pentru fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Prahova Viorica Oniga, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie.

Oniga, al cărei proces a fost strămutat de la Tribunalul Prahova la Tribunalul Buzău, a cerut săptămâna trecută Tribunalului Buzău instituirea altei măsuri în locul arestului preventiv, invocând noile prevederi, mai permisive, în materie penală, însă Tribunalul Buzău a dispus menţinerea acesteia în arest.

"Constată că temeiurile care au determinat arestarea preventivă a inculpatei Oniga Viorica impun în continuare privarea sa de libertate şi în consecinţă menţine starea de arest a acesteia", a dispus Tribunalul Buzău săptămâna trecută, sentinţă menţinută marţi de Curtea de Apel Ploieşti.

Viorica Oniga, de profesie medic, a fost trimisă în judecată în luna septembrie alături de alte 12 persoane, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova.

Oniga este acuzată de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată.

Printre inculpaţii trimişi în judecată în acelaşi dosar se numără Ioana Borcan, membru al comisiei de evaluare condusă de Viorica Oniga, Georgeta Neacşu, angajat al Administraţiei Serviciilor Social Comunitare din cadrul Primăriei municipiului Ploieşti şi Lucian Manea, asistent medical la Spitalul Municipal Ploieşti.

Inculpaţii din acest dosar sunt acuzaţi că au eliberat zeci de certificate de handicap pe bază de acte false, certificate în baza cărora beneficiarii au primit, fără a fi avut acest drept, indemnizaţiile prevăzute de lege, prejudiciul adus bugetului public în acest caz fiind de câteva milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici