Fostul candidat la preşedinţie Aurel Rădulescu a fost trimis în judecată pentru înşelăciune

Procurorii bucureşteni i-au trimis în judecată, luni, pe Aurel Rădulescu şi pe complicea sa, Ilenuţa Forcoş, pentru înşelăciune, fals intelectual şi fals privind identitatea, precum şi pe Maria Gheorghe, cercetată în libertate pentru fals în declaraţii, a informat Parchetul Tribunalului Bucureşti într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

1523 afișări
Imaginea articolului Fostul candidat la preşedinţie Aurel Rădulescu a fost trimis în judecată pentru înşelăciune

Fostul candidat la preşedinţie Aurel Rădulescu a fost trimis în judecată pentru înşelăciune (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

În rechizitoriul prin care Aurel Rădulescu, cunoscut şi sub apelativele de "Excelenţă" sau "Eminenţă", a fost trimis în judecată, procurorii notează mărturia unui taximetrist clandestin, care a arătat că Rădulescu oferea bani unor persoane consumatoare de alcool pentru a-i fi complici.

În 3 august, Petre Ţuţuianu a făcut un denunţ la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului bucureşti (DGPMB) - Serviciul Investigaţii Criminale prin care a solicitat efectuarea de cercetări faţă de Rădulescu poreclit "Eminenţă" şi faţă de Ion Stănescu poreclat "Jan", acuzându-i pe aceştia de înşelăciune în convenţii, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Fiind audiat la acel moment, denunţătorul Ţuţuianu a declarat că este conducător auto şi obişnuieşte să transporte persoane pe care le cunoaşte cu autovehiculul său în schimbul unor sume de bani.

Potrivit afirmaţiilor denunţătorului la sfârşitul anului 2007 i-a transportat la sediul unui birou notarial de pe Bulevardul Burebista din Bucureşti pe o cunoştiinţă de-ale sale cu porecla "Jan", pe soţia acestuia "Leana" şi pe o vecină de-a celor doi.

"Jan" şi soţia acestuia se întâlneau la biroul notarial cu un avocat căruia îi spuneau "Excelenţă" (Aurel Rădulescu - n.r.) care îi instruia pe cei doi cum să acţioneze, se mai arată în rechizitoriu.

"Din declaraţiile denunţătorului a mai rezultat că profitând de faptul că cei doi erau consumatori de băuturi alcoolice, «Excelenţă», care se ocupa cu tranzacţii imobiliare, i-a determinat să semneze diverse acte şi totodată i-a cerut lui «Jan» să găsească o persoană care să dea o declaraţie în calitate de martor la biroul notarial", mai notează procurorii.

În aceste împrejurări, denunţătorul a transportat la acelaşi birou notarial o vecină a numiţilor "Jan" şi "Leana", se mai arată în actul de inculpare, precizându-se totodată că "Excelenţă" i-a plătit pe aceştia pentru ca femeia să se prezinte în faţa notarului public ca fiind proprietara imobilului situat în Bucureşti, strada Sabinelor şi să îl vândă în schimbul sumei de 250.000 de euro.

Potrivit afirmaţiilor denunţătorului "Excelenţă" le-a explicat celor doi ce trebuiau să facă la sediul biroului notarial şi le-a încredinţat documente. Procurorii arată că denunţătorul l-a identificat pe Rădulescu dintre mai multe planşe foto.

"Fiindu-i prezentate de către lucrătorii de poliţie mai multe planşe conţinând fotografii judiciare, denunţătorul i-a recunoscut pe numitul «Jan» ca fiind numitul Stănescu Ion, pe soţia acestuia în persoana inculpatei Forcoş Ilenuţa iar pe numitul «Excelenţă» ca fiind inculpatul Rădulescu Aurel", se mai arată în documentul citat.

Aurel Rădulescu a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Bucureşti în 24 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române, Constantin Stoica, declara atunci pentru MEDIAFAX că Rădulescu nu figurează în nicio biserică aparţinând Bisericii Ortodoxe Române (BOR), nefiind în jurisdicţia acesteia, ci depinde de Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din cele două Americi, subordonată canonic Patriarhiei Ecumenice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici