Fostul director general al CAS Tulcea, condamnat definitiv pentru mită

Fostul director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea, Dumitru Lascu - acuzat că ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei - a fost condamnat definitiv de instanţa supremă.

432 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al CAS Tulcea, condamnat definitiv pentru mită

Fostul director general al CAS Tulcea, condamnat definitiv pentru mită (Imagine: Shutterstock)

În 30 martie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea lui Dumitru Lascu la patru ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de şase ani, pentru luare de mită.

Instanţa a interzis inculpatului, timp de doi ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, informează, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Instanţa supremă a dispus confiscarea sumelor de 8.100 de lei şi 500 ede uro de la inculpatul Lascu.

În 19 decembrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Dumitru Lascu, acuzat că ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei.

Dumitru Lascu a fost reţinut de procurorii anticorupţie, după ce în 24 noiembrie ar fi primit suma de 8.100 de lei şi 500 de euro, banii fiind găsiţi în cursul aceleaşi zile la percheziţia efectuată în biroul acestuia.

DNA informa că, în 21 octombrie 2008, Dumitru Lascu, în calitatea sa de preşedinte - director general CAS Tulcea, ar fi pretins suma de 10.000 de lei pentru a suplimenta linia bugetară a unui prestator de servicii medicale cu suma de 52.000 de lei pentru lunile noiembrie şi decembrie, prin direcţionarea unor fonduri gestionate de CAS Tulcea.

Lascu a fost denunţat de un medic tulcean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici