Fostul director general la Tarom, Christian Heinzmann, a dat în judecată compania

Christian Heinzmann - care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 şi care a fost revocat din funcţie, în martie anul acesta, în urma unei decizii a board-ului - a dat în judecată compania.

683 afișări
Imaginea articolului Fostul director general la Tarom, Christian Heinzmann, a dat în judecată compania

Fostul director general la Tarom, Christian Heinzmann, a dat în judecată compania (Imagine: Catalin Abagiu / Mediafax Foto)

“Ca urmare a demiterii, Christian Heinzmann a intentat o acţiune în justiţie. În consecinţă, justiţia este cea care va decide pe această temă”, potrivit oficialilor companiei.

Şi Tiberiu Şiclea, care a fost revocat din funcţia de membru în CA în acelaşi timp cu Heinzmann, a dat în judecată compania, potrivit datelor de pe site-ul portal.just.

Din 22 martie, conducerea interimară a companiei a fost preluată de Gabriel Stoe, care ocupa de un an poziţia de director financiar la Tarom (plătit cu 5.400 de euro pe lună) şi din 2013 pe cea de consilier al directorului general (Sorinel Ciobanu) în cadrul Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureîti, potrivit datelor din CV-ul lui.

Marţi, la Tarom, a avut loc o şedinţă a consiliului de administraţie, în care s-au votat criteriile alegerii noului CEO, care nu au fost făcute publice până acum.

Deşi a fost revocat ca CEO, Christian Heinzmann, este încă membru în consiliul de administraţie şi participă la şedinţele board-ului. El aşteaptă să i se plătească suma de 60.000 de euro, stipulată într-o clauză a contractului legată de revocarea înaintea finalizării mandatului.

În 2015, Tarom a avut o cifră de afaceri de circa 313 milioane de euro şi pierderi de 9,3 milioane de euro (de 2,9 ori mai mici faţă de 2014 îi de 3,1 ori mai mici faţă de 2013).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici