Fostul ministru al Agriculturii, Daea, este bucuros. Legea care permite vânarea cormoranilor a fost promulgată

  • Legea care permite vânarea cormoranilor a fost promulgată, spre mulţumirea fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea.
  • Perioada de vânătoare pentru cormoranul mare este între 1 septembrie - 28 februarie.
  • Preşedintele Federaţiei de pescuit sportive spune că legea este forţată.
981 afișări
Imaginea articolului  Fostul ministru al Agriculturii, Daea, este bucuros. Legea care permite vânarea cormoranilor a fost promulgată

Legea care permite vânarea cormoranilor, promulgată

Nu peştişorul auriu i-a îndeplinit dorinţa lui Petre Daea, ci preşedintele Iohannis. Legea care permite vânarea cormoranului mare a fost promulgată. Fostul ministru al Agriculturii spune că va fi o cantitate mai mare de peşte în crescătorii şi ape şi nu vede de ce organizaţiile de protecţie a faunei ar avea vreo problemă.

Preşedintele Federaţiei de pescuit sportiv susţine că populaţiile de cormorani afectează, într-adevăr, apele, dar legea este una forţată, fiindcă nu există un studiu clar asupra populaţiei păsărilor atât de mult dispreţuite de către Daea.

„Cormoranii, în România, fac baie în piscine” 

 „Mă simt confortabil, că atât Parlamentul şi preşedintele au făcut un demers juridic necesar. Astăzi, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. Fermierii, piscicultorii au armă de apărare împotriva acestoră păsări ihtiofage care distrugeau masa”, a declarat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. 

              

La rândul său, preşedintele Federaţiei de pescuit sportiv, Ştefan Popescu spune populaţiile de cormorani nu afectează doar amenajările piscicole, ci şi apele publice. „Nu s-a făcut un studiu asupra cormoranilor să vadă care sunt efectivele şi pe specie, că sunt mai multe specii de cormorani, deci eu am perceput această mănuşă aruncată asupra cormoranilor ca un mod de a acoperi slaba producţie care se face acum, în acvacultură în special, şi a justifica cantităţile mici”, a precizat expertul. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici