Fostul poliţist a lăsat o scrisoare în care arată că şi-a împuşcat soţia din cauza fiicei

Fostul şef al Biroului de Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Nelu Gruia, care şi-a împuşcat soţia şi fiica, a lăsat o scrisoare adresată unor apropiaţi ai familiei, în care arată că a recurs la acest gest din cauza fiicei sale, pe care o consideră vinovată de divorţul dintre el şi soţia sa

141 afișări
Imaginea articolului Fostul poliţist a lăsat o scrisoare în care arată că şi-a împuşcat soţia din cauza fiicei

Fostul poliţist a lăsat o scrisoare în care arată că şi-a împuşcat soţia din cauza fiicei (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Craiova, Claudiu Dinculescu, a declarat, miercuri, că pe masa din sufrageria locuinţei familiei Gruia a fost găsită o scrisoare semnată de către fostul poliţist şi adresată unor prieteni de familie din Alba.

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj spun că Nelu Gruia menţionează în scrisoare toate bunurile familiei, respectiv imobile, maşini şi conturi bancare, astfel că documentul ar putea fi considerat un testament.

Scrisoarea, care are două pagini şi pe care sunt mai multe pasaje subliniate cu marker, se încheie cu urări de sănătate celor două persoane cărora le este adresată, respectiv o anume Maria şi "părintelui Liviu", ambele persoane din Alba.

Scrisoarea a fost găsită, alături de un plic gol, pe masa din sufrageria locuinţei familiei Gruia, în aceeaşi încăpere fiind descoperit şi cadavrul soţiei fostului poliţist.

În scrisoarea respectivă, Nelu Gruia arată că fiica sa este vinovată de starea conflictuală dintre el şi soţia sa, finalizată cu divorţ, el încercând să îşi explice astfel gestul.

De asemenea, el îi roagă pe apropiaţii familiei să aibă grijă de fiul său, în vârstă de 22 de ani. Fostul poliţist mai arată în scrisoare că ar dori ca în cazul în care se va întâmpla ceva cu el toate bunurile sale să îi rămână tânărului.

Procurorul a mai spus că fiul fostului poliţist este în stare bună, însă anchetatorii nu pot să comunice cu el, fiind surdomut, astfel că se va recurge la un interpret.

Potivit sursei citate, în locuinţa familiei Gruia au fost găsite atât cartuşe intacte, cât şi cartuşe trase.

Fostul şef al Biroului Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Nelu Gruia şi director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dolj şi-a împuşcat, miercuri, soţia şi fiica, apoi a încercat să se sinucidă, în urma unui conflict izbucnit în familie.

Soţia lui Nelu Gruia a fost găsită decedată de către echipajele medicale venite la locuinţa familiei, iar fostul şef al Biroului Arme şi fiica acestuia au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, fiind duşi imediat în sala de operaţii. Nelu Gruia a murit în sala de operaţii, în urma unui stop cardio-respirator produs ca urmare a plăgilor suferite în urma împuşcării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Giormăneanu, Nelu Gruia a murit în urma unui stop cardio-respirator, medicii nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa, în pofida manevrelor de resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, Amelia Căprărin, a declarat că în ianuarie 2009 au încetat raporturile de serviciu ale lui Nelu Gruia la Biroul Arme al instituţiei. Amelia Căprărin a mai spus că Nelu Gruia nu a avut probleme cu colegii în perioada în care a fost angajat al Poliţiei Judeţene Dolj.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici