Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de corupţie, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş i-a respins, miercuri, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea.

164 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu rămâne în arest, a decis Curtea de Apel (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondată cererea formulată de fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecat pentru fapte de corupţie, de înlocuire a stării de arest cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, astfel că acesta rămâne în arest.

Totodată, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondată şi cererea formulată de avocaţii omului de afaceri Călin Stoia, judecat în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie, de a se modifica una dintre obligaţiile instituite în sarcina sa printr-o decizie din 13 aprilie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - când acesta a fost eliberat – adică de a i se permite a comunica cu martorii audiaţi deja de instanţă la termenul de judecată din 14 mai.

Sentinţa dată în cazul lui Apostu poate fi atacată cu recurs la ICCJ în 24 de ore de la comunicare.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările.

De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.

Sorin Apostu a susţinut, într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor oraşului, că după demisia din funcţie cariera sa politică şi administrativă încetează şi că va aştepta ca justiţia să îşi urmeze cursul şi să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Dosarul cu numărul 1767/33/2011, având ca obiect principal luarea de mită şi în care au fost trimişi în judecată fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, alături de Călin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu şi Aspazia Droniuc, a fost strămutat de la Curtea de Apel Cluj şi înregistrat pe rolul Secţiei penale, pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Târgu Mureş, în 9 martie.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, în 4 aprilie, ca nefondate cererile fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omului de afaceri Călin Mihai Stoia de revocare a mandatelor de arestare preventivă.

Sentinţa a fost atacată cu recurs de avocaţii acestora, iar ICCJ a decis, în 13 aprilie, eliberarea lui Stoia sub control judiciar şi a respins o cerere similară a lui Apostu. Omul de afaceri Călin Stoia a primit însă interdicţie de a părăsi ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici