Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Piteşti la doi ani de închisoare cu suspendare. Fostul edil a fost obligat la muncă în folosul comunităţii şi i-a fost interzis dreptul de a fi ales în următorii trei ani. Decizia este definitivă.

1248 afișări
Imaginea articolului Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Fostul primar al Piteştiului, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au admis, joi, apelul formulat de procurori împotriva deciziei de achitare a lui Tudor Pendiuc şi Florentin Mircea Branişte.

„Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva sentinţei penale nr. 293 din data de 28 iunie 2018, pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 973/109/2017, privind pe inculpaţii Branişte Florentin Mircea şi Pendiuc Tudor. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând dispune următoarele. Înlătură soluţia de achitare dispusă faţă de inculpaţii Pendiuc Tudor şi Branişte Florentin Mircea (...)condamnă pe inculpatul Pendiuc Tudor la pedeapsa închisorii de 2 ani (...) suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani ”, se arată în minuta Curţii de Apel Piteşti.

În plus, magistraţii au decis ca timp de trei ani să-i interzică fostului primar din Piteşti, Tudor Pendiuc, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, Curtea de Apel Piteşti „impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cp, pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul următoarelor instituţii: Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş”.

Soluţia pronunţată de Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie este definitivă.

Iniţial, în vara anului trecut, Pendiuc şi Branişte au fost achitaţi de magistraţii Tribunalului Argeş.

Pendiuc a fost trimis în judecată, în luna februarie, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.
Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei, sub acuzaţia de abuz în serviciu, Florentin-Mircea Branişte, la data faptei director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se precizează în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, ADP Piteşti s-a constituit persoană vătămată şi parte civilă cu suma de 27.747 de lei, care a fost achitată integral de Florentin-Mircea Branişte.

Pensiuc a candidat în iunie 2016 ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al municipiului Piteşti, însă a fost învins la limită de fostul viceprimar Cornel Constantin Ionică, reprezentantul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici