Fostul secretar de stat Adrian Dobre îl dă în judecată pe Cristian Ghinea pentru "afirmaţii manipulatorii referitoare la programul pentru tinerii şomeri". Ministrul Fondurilor Europene: ”Ne vedem în instanţă”

Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Adrian Dobre (PSD) i-a cerut demisia lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, declarând că îl va da în judecată pentru afirmaţii "total neadevărate, nefondate şi manipulatorii" referitoare la programul pentru tinerii şomeri.

785 afișări
Imaginea articolului Fostul secretar de stat Adrian Dobre îl dă în judecată pe Cristian Ghinea pentru "afirmaţii manipulatorii referitoare la programul pentru tinerii şomeri". Ministrul Fondurilor Europene: ”Ne vedem în instanţă”

Fostul secretar de stat Adrian Dobre îl dă în judecată pe Cristian Ghinea pentru afirmaţii manipulatorii referitoare la programul pentru tinerii şomeri. Ministrul Fondurilor Europene: Ne vedem în instanţă (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a primit încă o citaţie. "Ne vedem în instanţă", a fost mesajul lui Cristian Ghinea pentru fostul secretar de stat din Ministerul Muncii Adrian Dobre.

Dobre a publicat o scrisoare deschisă, în care respinge acuzaţiile formulate de Cristian Ghinea referitoare la programul "Schema de Garanţii pentru Tineri". "Afirmaţiile domnului Ghinea sunt total neadevărate, nefondate şi manipulatorii, ceea ce le califică a fi minciuni abjecte şi calomnii. (…) Proiectul în speţă, de o mare importanţă pentru tinerii din România, <<Schema de Garanţii pentru Tineri>>, este în momentul de faţă un proiect ratat! Îl consider responsabil pe dl Ghinea de blocarea cu bună ştiinţă şi cu rea credinţă a acestui proiect extrem de important pentru tinerii din România şi pentru piaţa muncii din viitor. Am înţeles jocul domnului Ghinea. E simplist", a opinat Adrian Marius Dobre.

Adrian Marius Dobre i-a cerut demisia ministrului Fondurilor Europene. "Minciuna ordinară şi calomnia nu vor putea ascunde niciodată dezastrul şi prejudiciul creat de dumneavoastră la Ministerul Fondurilor Europene! Cât despre minciună şi calomnie, în spiritul transparenţei totale, a deplinei responsabilităţi şi pentru a arăta opiniei publice din România importanţa acestui proiect pierdut, dar şi faptul că nu este nimic de ascuns, vă solicit domnule Ghinea să explicaţi afirmaţiile dvs mincinoase în instanţă, în faţa judecătorilor", a mai susţinut Dobre.

Săptămâna trecută, ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a povestit că fostul secretar de stat PSD Adrian Dobre a lucrat la o strategie pentru tinerii şomeri şi ceruse 46 de milioane de euro pentru un proiect. Peste un sfert din bani urmau a fi alocaţi pentru benzină, şepci, ceasuri şi stickuri de memorie la preţ supraevaluat. "Ştiţi cum rezolva dl Dobre problema cu şomajul tinerilor? Din cele 46 milioane de euro, dădea 12 milioane pentru benzină. Alte câteva milioane pentru închiriat maşini. Dădea 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la preţ supraevaluat. Dădea (tinerilor, cred) 400.000 de şepci şi 977.000 de ceasuri. Citiţi bine: aproape un milion de ceasuri. Omul era pus pe vânturat bani", a mai explicat Ghinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici