Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, a fost condamnat definitiv, luni, la 6 ani de închisoare. Duţă ar fi luat mită 6,3 milioane de euro de la două firme de software.

534 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, condamnat la 6 ani de închisoare

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, condamnarea lui Lucian Duţă la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (4 acte materiale).

Duţă a fost trimis în judecată în 2018. Conform rechizitoriului de atunci, în perioada 2010 – 2012, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare şi 800.000 euro în numerar, arăta la vremea respectivă DNA.

Sumele de bani au fost remise inculpatului Duţă Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia.

Duţă fusese condamnat, în 2020, de Tribunalul Bucureşti, la 6 ani de închisoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici