Fostul senator Victor Mocanu, condamnat DEFINITIV în dosarul pentru abuz în serviciu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi fost senator Victor Mocanu a fost condamnat, vineri, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu în dosarul privind sediul Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău. Decizia este definitivă.

4236 afișări
Imaginea articolului Fostul senator Victor Mocanu, condamnat DEFINITIV în dosarul pentru abuz în serviciu

Fostul senator Victor Mocanu, condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

În primă instanţă, pe 14 iulie 2017, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Viorel Mocanu, a fost condamnat pe fond la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Decizia a fost pronunţată de judecătorii Secţiei Penale de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), însă a fost atacată cu apel la Completul de 5 magistraţi.

Potrivit DNA, în perioada 06 aprilie 2012 – 14 mai 2012, Victor Mocanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu avute în calitate de şef al CJ Buzău, urmare unei înţelegeri omul de afaceri Daniel-Mihail Bădic, asociat şi administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucureşti, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău. Astfel ar fi fost a încheiat, în condiţii de nelegalitate, cu societatea menţionată, opt contracte de furnizare echipamente medicale (dintre care şapte de achiziţie directă şi unul de închiriere) şi ar fi fost aprobate plăţile, în condiţiile în care echipamentele medicale obiect al contractelor de achiziţie directă.

„Pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic”, se arată într-un comunicat al DNA.

„Încheierea contractelor de furnizare (prin închiriere sau cumpărare) (...) a creat premisa efectuării de plaţi în cuantum total de 2.201.127 lei (503.563, 72 euro), fără TVA, din bugetul judeţului Buzău in favoarea S.C. Medical Finance Projects SRL Bucureşti, reprezentând facturile emise de aceasta societate în baza contractelor încheiate.Paguba cauzată efectiv până la data întocmirii rechizitoriului a fost în cuantum de 565.445,05 lei şi reprezintă valoarea plăţilor efectuate în baza contractelor cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate”, mai arată procurorii DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici