FOTO Cetatea din România cu mascotă felină. Cum a ajuns o pisică să aibă propria pagină de Facebook

O pisică din Oradea are pagină proprie pe reţeaua de socializare Facebook, „Mici – Pisica Cetăţii”, unde doi oameni care au grijă de ea postează poze şi filmuleţe despre patruped.

1286 afișări
Imaginea articolului FOTO Cetatea din România cu mascotă felină. Cum a ajuns o pisică să aibă propria pagină de Facebook

Cetatea din România cu mascotă felină. Cum a ajuns o pisică „atracţie turistică”, cu propria pagină de Facebook

Pagina de Facebook „Mici – Pisica Cetăţii” a fost deschisă în mai 2018 de către Ida Pazman şi Levente Dudaş şi a adunat, până acum, peste 600 de aprecieri.

„Pisica s-a născut în Cetatea de la Oradea în urmă cu 5 ani, este de rasă comună, iar Ida Pazman, care este meşteşugar în cetate, a botezat-o Mici şi a început să aibă grijă de ea. În timp, a început să se obişnuiască cu turiştii, este prietenoasă. Vine o dată pe zi la atelierul Idei, o dată la biroul meu, unde îi dăm să mănânce, stă pe masă, pe scaune, ca la ea acasă. Este o pisicuţă curată, vaccinată, sterilizată. Pentru că anul trecut a fost puţin bolnăvioară, eu cu Ida ne-am gândit să atragem puţin atenţia să nu fie dată afară din cetate de autorităţi şi am făcut pagina de Facebook <Mici – Pisica Cetăţii> care a adunat, până acum, peste 600 de aprecieri”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Levente Dudas.

Pe pagină sunt postate săptămânal sau ori de câte ori pisica face ceva interesant fotografii şi filmuleţe cu Mici.

„Este jucăuşă, s-a împrietenit cu oamenii şi cu turiştii, iar copiii o adoră, cum o văd primul lucru este să îşi facă poze cu ea. Este, însă, posesivă, ţine foarte mult la teritoriul său şi nu vrea să îl împartă cu alte pisici dacă apare, cumva, vreuna prin zonă”, a mai spus Dudas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici