FOTO Cetatea Poenari va fi redeschisă, după ce urşii din zona Arefu au fost relocaţi

Cei patru urşi din zona Arefu, din Argeş, din cauza cărora Cetatea Poenari, numită şi Cetatea lui Vlad Ţepeş, a fost închisă în luna mai au fost prinşi şi relocaţi într-o pădure din localitatea Aninoasa, astfel că autorităţile pot redeschide obiectivul turistic,transmite corespondentul MEDIAFAX.

1491 afișări
Imaginea articolului FOTO Cetatea Poenari va fi redeschisă, după ce urşii din zona Arefu au fost relocaţi

Cetatea Poenari va fi redeschisă, după ce urşii din zona Arefu au fost relocaţi

Cetatea lui Vlad Ţepeş din Argeş va fi redeschisă curând accesului public, susţin autorităţile locale, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, cei patru urşi care dădeau târcoale zonei Cetăţii Poenari au fost capturaţi şi relocaţi într-o pădure de care se ocupă Ocolul Silvic Aninoasa.

Ministerul Mediului şi-a dat acordul la începutul aceste luni pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi, o femelă şi trei pui, de pe fondul cinegetic din comuna Arefu din Argeş, după ce Cetatea Poenari a fost închisă din cauza pericolului iminent ca turiştii să se întâlnească cu animalele.

Autorităţile locale atrag atenţia turiştilor să nu mai hrănească animalele, pentru că din acest motiv urşii au coborât în zonele tranzitate de oameni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici