Video FOTO, VIDEO | Joburi pentru elevii unui colegiu din Ploieşti care vor să lucreze pe timpul vacanţei de vară

Peste 70 de elevi ai Colegiului Virgil Madgearu au participat, miercuri, la o Bursă a locurilor de muncă inedită, organizată de unitatea de învăţământ, unde firmele au oferit circa 50 de locuri de muncă celor care vor să lucreze pe timpul vacanţei de vară, transmite corespodentul MEDIAFAX.

268 afișări

Directorul Colegiului Virgil Madgearu din Ploieşti, Simona Lupu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că Bursa locurilor de muncă inedită organizată pentru al treilea an la rând „in house”, adică doar pentru elevii şcolii, îi ajută pe aceştia să testeze postura de angajat.

„La primele ediţii am avut elevi din clasele a XII – a sau studenţi. Acum însă ne-am gândit să le oferim posibilitatea elevilor din clasele a X-a şi a XI-a să aibă o experienţă inedită şi să se angajeze sezonieri. Ei au desăşurat stagii de practică la agenţii economici şi acum vor să se angajeze. Vor să testeze practic postura de angajat”, a declarat Lupu.

Potrivit Simonei Lupu, aproximativ 70 de elevi au participat la această Bursă, unde peste 10 societăţi au oferit circa 50 de locuri de muncă în domeniile turism, economic, comerţ sau alimentaţie publică.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat că acest proiect este unic la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ.

„Este un proiect unic. E o dezvoltare firească a ceea ce înseamnă rolul şcolii. Tinerii din sală au accesat această provocare, în vacanţă, iar această experienţă e un lucru deosebit”, a arătat Angelescu

Elevii care participă la bursă au vârste cuprinse între 16 şi 19 ani şi spun că participă la Bursa locurilor de muncă pentru că vor să îşi ocupe timpul liber să să se finanţeze singuri pe perioada vacanţei.

„Mă intersează un loc de muncă pe perioada vacanţei ca să-mi ocup timpul liber, să mă pot finanţa singur pe perioada verii deoarece părinţii mei au costuri destul de mari şi să acumulez experienţă. Sunt pe profilul Comerţ dar mă interesează absolut orice, nu e nicio problemă. Mă descurc”, a declarat Ştefan Niculae.

Un alt elev, Ionuţ Calioan, a spus că vrea să nu mai depindă financiar de părinţi atunci câns iese cu prietenii.

„Primul motiv pentru care vreau să mă angajez este să-mi ocup timpul pe perioada vacanţei şi, de ce nu, şi pentru stimulul financiar. Am nevoie de banii mei, să nu mai depind de mama, de tata când vreau să ies undeva. Sunt pe profil Comerţ, mai am doi ani de liceu”, a spus şi Ionuţ Caloian.

La rândul său, o elevă de 16 ani spune că vrea să folosească banii câştigaţi în educaţia sa.

„Vreau să am de lucru pe timp de vară, să-mi găsesc o pasiune din ceea de fac. Banii din salariu o să-i investesc tot pentru mine, în ceva bun, o să fac un curs”, a declarat Andreea Sandu.

Potrivit conducerii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, firmele care vor angaja elevi pe perioada verii vor beneficia de o subvenţie de 250 de lei pe lună, care se va acorda însă doar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici