FOTO Cinci taximetre electrice, testate pe străzile Aradului. Maşinile vor fi introduse în trafic luni

Una dintre companiile de taximetrie din vestul ţării testează cinci maşini electrice pe străzile Aradului, urmând să le introducă în circulaţie de luni. Valoarea investiţiei depăşeşte 150.000 de euro, iar reacţia oamenilor este, până acum, pozitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

847 afișări
Imaginea articolului FOTO Cinci taximetre electrice, testate pe străzile Aradului. Maşinile vor fi introduse în trafic luni

FOTO Cinci taximetre electrice, testate pe străzile Aradului. Maşinile vor fi introduse în trafic luni

Cele cinci maşini electrice vor fi introduse în circulaţie începând de luni, până când autoturismele sunt testate în traficul din Arad.

O maşină costă 22.800 de euro, iar bateria, 8.000 de euro, sume la care se adaugă TVA.

Oamenii au fost surprinşi să vadă asemenea maşini prin oraş şi s-au interesat deja dacă taximetrele electrice vor avea aceleaşi tarife ca cele normale.

"Există un feed-back foarte pozitiv din partea oamenilor care au văzut maşinile în trafic. Prima lor curiozitate este că nu se aude absolut nimic în timpul în care maşina este în mers şi nici nu se vede fum. Deocamdată, feed-back-ul este pozitiv şi sunt sigur că acest feed-back îl vom avea şi din partea clienţilor care începând de luni vor putea să beneficieze de aceste autoturisme", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul de marketing al companiei de taximetre, Dumitru Adrian.

Reprezentanţii companiei spun că au decis introducerea maşinilor electrice pentru îmbunătăţirea calităţii mediului

"Ne-am gândit în primul şi primul rând la o îmbunătăţire a calităţii mediului, traficul este din ce în ce mai aglomerat în Arad, noxele de mediu sunt din ce în ce mai mari şi am hotărât că trebuie să facem un prim pas spre îmbunătăţirea calităţii. Sperăm ca şi alte persoane, atât fizice, cât şi juridice, să ne urmeze exemplul", a adăugat Adrian Dumitru.

Maşina electrică sută la sută are o autonomie de 180 de kilometri, dar Renault a lansat în 2017 pe piaţă baterii cu autonomii de 400 de kilometri, pe care conducerea companiei arădene speră să le monteze pe maşini până în cursul lunii aprilie 2017. Atunci, taxiurie electrice vor putea fi folosite şi în afara municipiului şi chiar judeţului.

În actuala formă de autonomie, bateria se încarcă în cinci ore. Până în 2020, încărcarea este gratuită, dar dacă ar fi să se plătească, "un plin" ar costa, în acest moment, circa patru lei, spun reprezentanţii companiei.

Una dintre marile probleme în România este legată de lispa staţiilor de încărcare a maşinilor electrice. În Arad, există o staţie la un hipermarket, care poate fi folosită de oricine. Alte trei staţii există la sediul companiei de taximetrie, din care una poate fi folosită de către populaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici