FOTO | Import de forţă de muncă: 25 de muncitori indieni repară clădirea unui liceu, monument istoric

Clădirea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău este reabilitată cu ajutorul unor muncitori indieni, despre care autorităţile locale afirmă că sunt „serioşi, harnici şi buni meseriaşi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

951 afișări
Imaginea articolului FOTO | Import de forţă de muncă: 25 de muncitori indieni repară clădirea unui liceu, monument istoric

FOTO | Clădirea unui liceu din Buzău, monument istoric, reabilitată cu muncitori indieni

Firma care a câştigat licitaţia pentru consolidarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău a decis ca pe lângă muncitorii români să angajeze şi indieni.

„Le-am urat <bun venit> primilor 25 de muncitori indieni care lucrează pe şantierul Colegiului Naţional <Mihai Eminescu>. Sunt serioşi, harnici şi buni meseriaşi... ceea ce mă face să sper că anul viitor elevii liceului vor reveni într-un local complet reabilitat! Vor mai veni şi alţii...”, este mesajul transmis, pe Facebook, de viceprimarul municipiului Buzău, Ionuţ Sorin Apostu.

Potrivit acestuia, lucrările făcute la colegiu sunt complexe, clădirea fiind declarată monument istoric.

„Firma este din Bucureşti. Cred că din cauza crizei forţei de muncă au adus muncitori din Asia. Sunt muncitori. Pe noi ne interesează să realizeze lucrări de calitate, să respecte graficul. Chiar şeful de şantier a spus că e mulţumit de ei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuţ Sorin Apostu.

Lucrările la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au o valoare de 5,2 milioane de euro şi sunt făcute prin PNDL. Reabilitarea ar urma să fie gata în septembrie anul viitor.

Foto: Facebook

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici