FOTO. Cum arată Cazinoul din Constanţa după ce lucrările la faţada de nord au fost terminate

Au fost finalizate lucrările la faţada de nord a Cazinoului din Constanţa, iar elementele de protecţie au fost înlăturate pentru expunerea clădirii.

1353 afișări
Imaginea articolului FOTO. Cum arată Cazinoul din Constanţa după ce lucrările la faţada de nord au fost terminate

FOTO. Cum arată Cazinoul din Constanţa după ce lucrările la faţada de nord au fost terminate

”Dezvelirea Cazinoului din Constanţa, clădire unică şi reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern, a fost un moment unic astăzi dimineaţa. Lucrările de reabilitare finalizate până acum subliniază monumentalitatea acestei superbe clădiri construite în stil Art Nouveau”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Proiectul, cu o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, vizează consolidarea şi reabilitarea Cazinoului din Constanţa, ale cărui lucrări (realizate, în prezent, în proporţie de 57%) au în vedere:

  • consolidarea în vederea punerii în siguranţă;
  • refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare;
  • reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor;
  • refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului în stil Art Nouveau;
  • sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare;
  • sistemele de sonorizare exterioară şi interioară;
  • iluminatul arhitectural interior şi exterior.
     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici