FOTO Drum judeţean din Olt, REABILITAT cu peste 128 milioane de lei, prin POR

Un drum judeţean din Olt, care va lega localităţile Dăneasa, Slatina şi Verguleasa va fi reabilitat cu peste 128 de milioane de lei, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, contractul de finanţare fiind semnat miercuri, la sediul Consiliului Judeţean.

415 afișări
Imaginea articolului FOTO Drum judeţean din Olt, REABILITAT cu peste 128 milioane de lei, prin POR

Olt: Drum judeţean, reabilitat cu peste 128 milioane de lei, prin POR

Proiectul de de finanţare semnat miercuri vizează reabilitarea şi modernizarea a 58,367 kilometri de drum judeţean, conectaţi la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Traseul drumului ce urmează să fie reabilitat şi modernizat traversează teritoriul administrativ al 10 localităţi din judeţul Olt, respectiv: comuna Dăneasa, oraşul Drăgăneşti-Olt, comuna Mărunţei, comuna Coteana, comuna Brebeni, comuna Valea Mare, municipiul Slatina, comuna Curtişoara, comuna Teslui, comuna Verguleasa.

„Astăzi, se semnează unul dintre cele mai importante contracte de finanţare pe fonduri europene pentru infrastructură din judeţul Olt, pe exerciţiul bugetar european 2014-2020. Este vorba despre Drumul Judeţean 546 Dăneasa – Verguleasa, un drum de 58,3 kilometri, care trece printr-o serie de localităţi, 10 unităţi administrativ-teritoriale. De asemenea, se intersectează cu trei drumuri naţionale , proiectul fiind în valoare de peste 128 de milioane lei”, a afirmat Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

Preşedintele CJ Olt a adăugat că valoarea proiectului este mult mai mare faţă de ceea ce forul judeţean a reuşit să atragă, în exerciţiul financiar european 2007-2013. Proiectul are o durată de implementare de 66 de luni şi o valoare totală de 128.039.609,48 lei, din care valoare finanţării nerambursabile este de 121.102.063,41 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Spre deosebire de primul exerciţiu bugetar european, am învăţat ceva. Chiar dacă atunci am avut mai multe sectoare de drum, suma alocată judeţului Olt, pe toate acele sectoare a fost mult mai mică. 28 de milioane de euro reprezintă o sumă importantă pentru noi şi este mult mai mare decât cea pe care am reuşit să o luăm, în primul exerciţiu bugetar, pe Programul Operaţional Regional”, a mai spus Marius Oprescu.

La rândul său, şeful Serviciului Dezvoltare Regională, Dana Lungu, a vorbit despre pregătirile pe care instituţia le face pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede.

„Partea cea mai grea începe abia acum, după semnarea contractului de finanţare pentru că trebuie să începem procesul de implementare, care va fi foarte dificil. Deja avem pregătită documentaţia de achiziţie publică pentru realizarea Proiectului Tehnic de Execuţie. După aceea, acest proiect trebuie vizat de Agenţia de Dezvoltare Regională, urmând apoi să organizăm licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Toată perioada de implementare a proiectului este de 66 de luni, tocmai pentru că am luat în calcul o durată suficientă pentru derularea procedurilor de achiziţie”, a declarat Lungu.

Această nouă investiţie în infrastructură rutieră a judeţului Olt se adaugă celor patru contracte, în valoare de 17,88 milioane de euro, implementate de Consiliul Judeţean Olt în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013: DJ 604 între kilometrii 36+717 şi 74+749, DJ 648 - limita cu judeţul Vâlcea la Vitomireşti, DJ643 A - Balş - limita cu judeţul Dolj, DJ 677 - limita cu judeţul Vâlcea - Piatra-Olt.

La evenimentul de semnare a contractului de finanţare au participat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şeful Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul forului judeţean, Dana Lungu, şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici