FOTO | O maşină care transporta saci cu buletine de vot la Prefectura Iaşi, implicată într-un accident

O maşină care transporta saci cu buletine de vot la Prefectura Iaşi a fost implicată, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident de circulaţie. Autoturismul a fost lovit de o maşină condusă de un şofer băut, ce avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

889 afișări
Imaginea articolului FOTO | O maşină care transporta saci cu buletine de vot la Prefectura Iaşi, implicată într-un accident

FOTO | O maşină care transporta saci cu buletine de vot la Prefectura Iaşi, implicată într-un accident

Accidentul a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, pe unul dintre cele mai intens circulate bulevarde din Iaşi. Şoferul unei maşini nu a acordat prioritate şi a lovit un autoturism condus de preşedinta secţiei de votare din localitatea Cărbunari, comuna Grajduri, şi mai apoi a intrat pe trotuar.

„În jurul orei orei 22.20, am fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza municipiului Iaşi a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iaşi, dinspre strada Sfântul Lazăr către Podu Roş, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care era condus de o femeie, pe drumul prioritar. În urma accidentului, două persoane au fost rănite", a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

accident

Bărbatul de 30 de ani era sub influenţa băuturilor alcoolice, iar potrivit unor surse din anchetă avea o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Maşina care a fost lovită era condusă de preşedinta secţiei de votare din satul Cărbunari, comuna Grajduri. Voturile au fost preluate şi transportate la Biroul Electoral cu o altă maşină.

„Este vorba de un accident în care a fost implicat un autoturism în care se aflau membrii secţiei de votare de la secţia 453 Grajduri. (...) O echipă de intervenţie rapidă s-a deplasat la locul accidentului şi a preluat buletinele de vot, astfel încât ele se află în siguranţă. Membrii secţiei de votare care se aflau în acel autoturism sunt nevătămaţi, au fost evaluaţi medical la faţa locului şi se află în Prefectură pentru predarea buletinelor şi a celorlalte materiale către Biroul Electoral Judeţean", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marta Dunca, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Iaşi.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici