FOTO Peisaj apocaliptic. Locuitorii insulei Saint Vincent nu îşi mai recunosc casele după erupţia vulcanului La Soufrière

  • Vulcanul La Soufrière, de pe insula Saint Vincent, a erupt pe 9 aprilie, lăsând în urmă un peisaj apocaliptic.
  • Locuitorii insulei nu îşi mai recunosc casele, totul în jur fiind acoperit de un strat gros de cenuşă.
  • ”Parcă sunt în deşert, e o privelişte dezolantă şi apocaliptică. Totul este acoperit de cenuşă”, a declarat prim-ministrul insulei Saint Vincent, Ralph Gonsalves.
1269 afișări
Imaginea articolului FOTO Peisaj apocaliptic. Locuitorii insulei Saint Vincent nu îşi mai recunosc casele după erupţia vulcanului La Soufrière

Vulcanul La Soufrière, de pe insula Saint Vincent, a erupt pe 9 aprilie, pentru prima dată în ultimii 40 de ani. Nu au fost raportate victime, însă aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate.

Acum, la mai bine de 2 săptămâni de la eveniment, insula arată ca un deşert şi locuitorilor le vine greu să îşi recunoască şi casele, din cauza stratului greu de cenuşă care a acoperit totul în jur.

”Parcă sunt în deşert, e o privelişte dezolantă şi apocaliptică. Totul este acoperit de cenuşă”, a declarat prim-ministrul insulei Saint Vincent, Ralph Gonsalves, pentru CNN.

La Soufrière a lăsat în urma erupţiei un nor de cenuşă imens deasupra insulei tropicale din Caraibe. Înainte de a erupe, autorităţile insulei au emis o alertă roşie şi le-au cerut locuitorilor să evacueze zona cât mai curând posibil. Însă, din cauza pandemiei COVID-19, coordonarea echipelor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost mult mai dificilă, după cum a susţinut la momentul respectiv prim-ministrul Gonsalves.

 

Vulcanul La Soufrière a erupt după mai bine de 40 de ani. Alte erupţii au mai avut loc în 1718, 1812, 1814 şi 1902, când au murit aproape 1.600 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici