FOTO Principesa Muna a Iordaniei, Honoris Causa la Sibiu, după 55 de ani de implicare în educaţie medicală

Principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Sibiu în cadrul unei ceremonii care a precedat a opta ediţie a Congresului Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie, transmite corespodnentul MEDIAFAX.

890 afișări
Imaginea articolului FOTO Principesa Muna a Iordaniei, Honoris Causa la Sibiu, după 55 de ani de implicare în educaţie medicală

Principesa Muna a Iordaniei, Honoris Causa la Sibiu,după 55 de ani de implicare în educaţie medicală

Principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei a sosit, joi, la Sala Thalia, din Sibiu, împreună cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, cei trei fiind întâmpinaţi de conducerea Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi a Facultăţii de Medicină din oraş, dar şi de secretarul de stat Raed Arafat.

În cadrul unei ceremonii, Principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Sibiu, fiind recompensată, astfel, pentru întreaga sa activitate în educaţie medicală, mama suveranului haşemit al Iordaniei fiind cea care a pus bazele, în urmă cu 55 de ani, a primei instituţii de educaţie medicală din Regat. Din 1962, Alteţa Sa Regală a sprijinit continuu domeniul sănătăţii şi cel al educaţiei medicale în Regatul Haşemit al Iordaniei, fiind preşedintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universităţii Mutah din Iordania.

„Este un moment măreţ. Acum este timpul pentru a se afirma implicarea mea în slujba oamenilor şi în sprijinul domeniului medical naţional, regional şi global. Misiunea mea are implicaţii majore în viaţa mea. Şi am fost recompensată cu multe oportunităţi de-a lungul acestei cărări din viaţă, de a lucra alături de poporul meu şi cu poporul meu, cu oamenii din întreaga lume. Multumesc pentru această onoare”, a spus Principesa Muna.

Principesa le-a vorbit repezentanţilor Universităţii şi ai Facultăţii de Medicină din Sibiu despre cât de importantă este misiunea celor care îi învaţă pe alţii să salveze oameni, dar şi despre relaţia dintre România şi Iordania, pentru că mii de iordanieni au studiat în ţara noastră, în special medicina.

„Mii de iordanieni au învăţat în facultăţi din România. Au studiat în special medicină. Cooperarea aceasta din educaţie este foarte importantă şi pune societăţile noastre împreună. Lumea are nevoie de oameni muncitori, sănătoşi. Asta este provocare importantă. De aceea, educaţia dentiştilor, farmaciştilor, doctorilor, în acelaşi timp cu sănătatea mediului înconjurător reprezintă provocări importante. Una dintre preocupările şi provocările societăţii de azi este de a urmări pregătirea forţei de muncă în domeniul sănătăţii pentru viitor. Forţa de muncă educată din sănătate a fost întotdeauna principala mea prioritate”, a mai spus Principesa Muna.

Secretarul de stat, Raed Arafat a spus că datorită faptului că Alteţa Sa, Principesa Muna, precum şi membrii Casei Regale a României patronează Congresul Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie care se desfăşoară la Sibiu, acesta are o vizibilitate foarte mare. Arafat a declarat şi că obiectivul principal pentru viitor ar trebui să fie readucerea studenţilor iordanieni în România, pentru că, în urmă cu mult timp, şi el a făcut parte dintr-o astfel de generaţie.

„Dumneavoastră, Alteţă Regală, aţi oferit patronajul acestei conferinţe şi a devenit atât de vizibilă. Recent, şi membrii Casei Regale româneşti au oferit patronajul lor acestei conferinţe care a primit, astfel, o vizibilitate mai bună şi în România. Avem nevoie însă să ne gândim şi la viitor şi sper că veţi continua să participaţi la această conferinţă, dar în acelaşi timp, cred că gândindu-ne la viitor trebuie să aducem înapoi studenţii iordanieni în România. Ei sunt rezultatul unui program excelent de pregătire în ultimii ani din care eu însumi am făcut parte. Unii dintre noi am rămas aici, unii dintre noi au plecat ca doctori, unii s-au specializat în România, au întemeiat familii aici, iar legăturile au rămas până acum. Cred că ai aduce înapoi pe studenţi Iordaniei în România este un obiectiv la care toţi ar trebui să ne gândim, astfel încât această conferinţă să ajungă la cea de-a o suta ediţie”, a spus Raed Arafat.

După ce i s-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa Principesei Muna Al Hussein, cele două Case Regale au participat la deschiderea lucrărilor celui de-al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie, care are loc la Sibiu, în perioada 18 - 22 mai 2017, sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Prinţesa Muna Al Hussein.

Congresul se bucură de participarea a peste 140 de invitaţi din Iordania şi România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici