FOTO PROTEST spontan la Primăria Sectorului 4: Zeci de proprietari de chioşcuri de ziare au pichetat sediul instituţiei

Zeci de persoane care deţin chioşcuri de distribuţie a ziarelor şi revistelor au declanşat, vineri, un protest spontan şi au pichetat sediul Primăriei Sectorului 4, nemulţumiţi de decizia administraţiei locale de a ridica de pe domeniul public toate construcţiile neautorizate.

480 afișări
Imaginea articolului FOTO PROTEST spontan la Primăria Sectorului 4: Zeci de proprietari de chioşcuri de ziare au pichetat sediul instituţiei

PROTEST spontan la Primăria Sectorului 4: Zeci de proprietari de chioşcuri de ziare au pichetat sediul instituţiei. Ce nemulţumiri au

Difuzorii de presă au început protestul în jurul orei 13:00, la puţin timp după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi-a prezentat în cadrul unei ceremonii oficiale rezultatele primului an de mandat.

"Anul trecut, primăria a decis desfiinţarea amplasamentelelor de pe domeniul public care nu au autorizaţie de funcţionare. Pe noi nu ne afecta, dar rând pe rând autorizaţiile au început să expire, iar autorităţile locale nu au mai eliberat noi avize. Iar, odată ce au expirat, primăria putea să ridice chioşcurile imediat. Ceea ce s-a şi întâmplat. În Sectorul 4 au ridicat peste 50 de chioşcuri", a declarat, pentru MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Difuzorilor de Presă, Ionuţ Neajloveanu.

În urma întâlnirii pe care au avut-o, însă, cu reprezenzantii autorităţii locale, difuzorii de presă au decis să încheie protestul.

"Problemele care erau s-au lămurit. Primăria a venit în sprijinul nostru, acordându-ne un răgaz că să amplasăm noile chioşcuri, iar noi am venit în sprijinul primăriei şi spunem că vrem să dăm drumul la acest proiect. De aici va începe, credem noi, pe tot Bucureştiul montarea de chioşcuri moderne de difuzare a presei", a explicat Neajloveanu la iesitea de la discuţii.

Consiliul Local Sedctor 4 a decis ca vechile standuri de presă să fie înlocuite cu noi chioşcuri, moderne, iar dacă proprietarii nu vor să investească în modernizarea acestora, construcţiile să fie ridicate de pe domeniul public.

"Oamenii au venit astăzi (vineri -n.r.) să protesteze în faţa Primăriei Sectorului 4 deoarece au fost nişte ridicări de chioşcuri la nişte ore nepotrivite, pe care oamenii le-au interpretat într-un fel, iar primăria a explicat acum că, de fapt, acele ore au fost alese pentru a nu îngreuna traficul. Noi suntem de acord cu modernizarea chioşcurilor, dar am cerut un răgaz de două luni pentru a demara aceste proceduri. Este timpul de care avem nevoie pentru a contracta credite, pentru a da comandă de realizare a noilor chioşcuri, iar primele vor începe să fie montate din luna august", a mai spus Neajloveanu.

Preţul unui chioşc modern de difuzare a presei este cuprins între 8.000 şi 10.000 de euro, spun difuzorii de ziare şi reviste. Iar până în luna august, mai spun aceştia, au primit asigurări de la reprezentanţii primăriei că nu vor mai fi ridicate de pe domeniul public chioşcurile vechi, rămase fără autorizaţie.

"În luna august, am stabilit cu primarul Daniel Băluţă să inaugurăm primul chioşc. Apoi, rând pe rând, vor fi înlocuite toate construcţiile vechi de acest fel", a spus preşedintele Asociaţiei Difuzorilor de Presă.

„Regret situaţia creată şi sper într-o rezolvare cât mai rapidă. Ţin să menţionez faptul că niciodată nu am dorit îngrădirea presei scrise, a liberei exprimări, indiferent de formă. De aceea, am încredere că distribuitorii de presă vor respecta termenii HCL pentru ca ziarele să ajungă la cititorii de presă scrisă”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici