FOTO Sibiu: 250 de ursuleţi de ceramică, publicul muzicienilor de la Florescu-Fernandez & Friends

Publicul unui concert online cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev şi pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”, va fi format din 250 de ursuleţi de ceramică, în amintirea publicului de dinaintea pandemiei.

396 afișări
Imaginea articolului FOTO Sibiu: 250 de ursuleţi de ceramică, publicul muzicienilor de la Florescu-Fernandez & Friends

FOTO Sibiu: 250 de ursuleţi de ceramică, publicul muzicienilor de la Florescu-Fernandez & Friends

Concertul va avea loc vineri, 4 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu, cu transmisiune live pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

Publicul va putea asculta ultimele două sonate pentru violoncel şi pian op. 102, compuse de Ludwig van Beethoven şi „Testamentul de la Heiligenstadt”, o scrisoare adresată de compozitor fraţilor săi, într-un moment dificil al vieţii sale, recitată de actorul sibian Pali Vecsei.

Iniţiativa celor doi muzicieni completează oferta de evenimente culturale dedicată personalităţii compozitorului de către filarmonicile din întreaga lume, cu ocazia anului aniversar Beethoven şi a celebrării celor 250 de ani de la naşterea sa.

„Încheiem anul Beethoven cu testamentul său în gând, un document pe care l-a scris când era în pragul surzeniei şi care a fost găsit abia după moartea sa. E cu adevărat revelator felul în care a reuşit să răspundă într-un mod constructiv la marea criză a vieţii sale şi cum a continuat să compună o muzică apăsător de frumoasă, folosindu-şi compoziţiile pentru a se înţelege pe sine mai bine. Forţa lui interioară vindecătoare ne inspiră şi ne dă curaj să continuăm, la rândul nostru, să aducem muzica clasică aproape de cei care o iubesc şi să răspundem constructiv la marile crize, cum este cazul şi cu această pandemie care complică un pic efortul artiştilor de a evolua în faţa publicului, dar care, cu siguranţă ne stimulează creativitatea. Astfel s-a născut şi ideea de a aduce un public simbolic alcătuit din obiecte de artă, care să amintească de fiecare an scurs de la naşterea marelui compozitor”, spun Makcim Fernandez Samodaiev & Monica Florescu, cofondatorii stagiunii camerale.

Publicului online i se va alătura o serie formată din 250 de ursuleţi de ceramică, realizaţi de artistul Andrei Pandea, care vor fi expuşi în spaţiul de concert, în amintirea publicului care obişnuia să umple lună de lună Sala Oglinzilor pentru concertele camerale din Stagiunea „Florescu - Fernandez & Friends”, până la declanşarea pandemiei de coronavirus în România.

Andrei Pandea, ceramist: „Sunt convins că cei 250 de ursuleţi din ceramică se vor simţi foarte bine la concert, având în vedere că au fost creaţi în timp ce în atelier ascultam muzică clasică, inclusiv lucrări compuse de Beethoven. Ursuleţii sunt foarte coloraţi, au expresii şi dimensiuni diferite şi poartă fiecare câte un mesaj scris pe o mică pancartă. Ei sunt parte dintr-un proiect umanitar intitulat «Teddies Riot», la finalul căruia voi fi creat 4000 de astfel de exponate. Invitaţia violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev de a expune ursuleţii cu ocazia acestui concert mă încântă foarte mult şi mă onorează”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici