FOTO UPDATE | Turista care a căzut într-o prăpastie în Munţii Bucegi a decedat. Tânăra era din Vaslui, în vacanţă cu un grup de prieteni şi a alunecat în gol, pe traseul Jepii Mici

O tânără de 24 de ani a fost găsită de salvamontişti, sâmbătă, în stare gravă, inconştientă, după ce a căzut într-o prăpastie pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, iar sprijin a fost chemat elicopterul SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11558 afișări
Imaginea articolului FOTO UPDATE | Turista care a căzut într-o prăpastie în Munţii Bucegi a decedat. Tânăra era din Vaslui, în vacanţă cu un grup de prieteni şi a alunecat în gol, pe traseul Jepii Mici

UPDATE | Turista care a căzut într-o prăpastie în Munţii Bucegi a decedat. Tânăra era din Vaslui, în vacanţă cu un grup de prieteni şi a alunecat în gol, pe traseul Jepii Mici

UPDATE 19.30 Turista în vârstă de 24 de ani care a căzut, sâmbătă, în prăpastie, pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, a murit, aceasta suferind multiple traumatisme şi fracturi. Medicii au declarat decesul după mai bine de o oră în care tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, turista, în vârstă de 24 de ani, care a căzut într-o prăpastie pe traseul Jepii Mici, a suferit politramatisme care au fost incompatibile cu viaţa.

„Am găsit-o în stop cardio-respirator. Prezenta politraumatisme, un traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, fracturi”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, George Duţă, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova.

Jandarmeria Montană a precizat că turista a căzut de la o înălţime de 50 de metri, în zona Valea Spumoasă.

Un turist a fost cel care a sunat la 112.

Tânăra era din Vaslui, în vacanţă cu un grup de prieteni. Ei se întorceau în Buşteni de pe Platoul Bucegilor când fata a alunecat şi a căzut. În acel moment ploua torenţial.

Trupul turistei va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti.

-------------------------------------------------------------

Salvamontiştii din Buşteni şi echipajele de la Ambulanţa Prahova au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unei femei căzute în prăpastie, pe traseul Jepii Mici din munţii Bucegi.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, serviciul a fost alertat după ce o femeie a căzut într-o prăpastie.

„Date suplimentare nu avem, nu ştiu dacă mai era cu cineva sau nu. S-a anunţat a fi ceva grav”, a declarat Haiduc.

La rândul său, George Duţă, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, a declarat că din primele informaţii femeia este inconştientă.

„Intervenim cu două echipaje, unul fiind de la Ploieşti. Echipajele noastre nu pot ajunge la victimă. Acesta va fi coborâtă de către salvamont. Incidentul a avut loc pe Jepii mici. A fost alertat şi elicopterul care va prelua pacienta de pe stadionul Sinaia”, precizat Duţă.

Traseul Jepii Mici din Munţii Buşteni este deschis turiştilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici