Video FOTO, VIDEO | Mircea Ionescu Quintus a fost înmormântat cu onoruri militare, în Cimitirul Viişoara, din Ploieşti

Seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost înmormântat, luni, cu onoruri militare, în Cimitirul Viişoara, din Ploieşti, în prezenţa a sute de persoane, între care preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1575 afișări

Slujba de înmormântare a avut loc la biserica ”Buna Vestire” din Ploieşti.

La acest lăcaş de cult a fost adus, duminică, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mircea Ionescu Quintus.

Sute de oameni au venit să-i aducă seniorului liberal un ultimul omagiu. Printre ei, preşedintele PNL, Ludovic Orban, Raluca Turcan, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul României, Graţiela Gavrilescu, şi alţi oameni politici din toată ţara.

“Dispare un adevărat om politic, un adevărat liberal, un adevărat ploieştean, un foarte bun român. România pierde astăzi unul dintre cei mai destoinici oameni politici, unul dintre cei mai glumeţi oameni politici şi prahovenii, şi ploieştenii, îl vor păstra în adâncul inimii cred până la terminarea vieţii noastre. Sunt convinsă că dincolo, în cealaltă lume, în lumea veşnică, va avea grijă în continuare de poporul român aşa cum a făcut-o în toată cariera. Suntem alături de familie şi sper ca cei care-şi vor aminti de domnul Quintus, îl vor vedea cum scria epigrame şi cum încerca, de fiecare dată, să pună punctul pe i. A fost un om extrem de echilibrat şi extrem de puternic”, a declarat vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

În jurul orei 13, cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul Viişoara din Ploieşti. Cortegiul s-a oprit la casa în care a locuit Mircea Ionescu Quintus, la Muzeul de Artă din Ploieşti, imobil donat de familia liberalului, şi la Prefectură.

Sicriul a fost purtat pe umeri de Garda Naţională.

Seniorul liberal a fost înmormântat, cu onoruri militare, în cimitirul Viişoara, în cavoul familiei.

Liderul liberal, care a fost distins cu Steaua României în grad de Ofiţer, va fi înmormântat cu onoruri militare.

Mircea Ionescu-Quintus a murit, vineri, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 100 de ani.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici