Fotografii din satelit dezvăluie „submarinul cerurilor” construit de China: o navă militară nemaivăzută până acum

Imaginile obţinute de CNN provin dintr-o bază din deşertul ţării asiatice.

52006 afișări
Imaginea articolului Fotografii din satelit dezvăluie „submarinul cerurilor” construit de China: o navă militară nemaivăzută până acum

O navă mare dezvoltată de armata chineză a fost văzută pentru prima dată la o bază îndepărtată din deşertul din nord-vestul Chinei, arată noi imagini exclusiv din satelit pe care le-a obţinut CNN.

Potrivit experţilor din domeniul aerospaţial, imaginile, realizate cu trei luni înainte ca un balon spion chinez să fie doborât în ​​largul coastei Carolinei de Sud, ar putea semnala progrese semnificative în programul de dirijabil chinezesc, arătând o navă mai versatilă şi mai manevrabilă decât cele cunoscute.

Imaginile, realizate în noiembrie 2022 de compania americană de imagini prin satelit BlackSky, arată o navă de aproximativ 30 de metri lungime în centrul unei piste de aterizare de aproape un kilometru, într-un complex militar din deşert.

Ameninţare pentru americani

CNN a trimis imaginile mai multor experţi în domeniul aerospaţial, care au confirmat că este vorba despre o navă şi o pista de aterizare, delimitate de un punct de pivot folosit pentru lansarea aeronavelor, precum şi de un hangar imens de aproape 274 de metri.

Directorul executiv al Institutului Aerospaţial din Oklahoma, Jamey Jacobs, a spus că o navă ca aceasta ar putea fi folosită ca „submarin al cerurilor” şi că pare să aibă capacităţi de propulsie şi navigaţie care i-ar permite să zboare pe o zonă pentru o perioadă lungă de timp.

Câţiva oficiali ai serviciilor de informaţii americane au recunoscut că ştiu despre baza chineză, dar au refuzat să vorbească despre aceasta sau despre dirijabil.

Un oficial înalt al Departamentului Apărării a refuzat să comenteze, dar s-a precizat că Pentagonul cunoaşte cazul: „Deoarece este disponibil prin imagini prin satelit, urmărim obiectul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici