Franţa: Macron anunţă legea privind „moartea asistată”

Preşedintele francez Emmanuel Macron anunţă prezentarea de către guvernul său a unui proiect de lege privind sfârşitul vieţii.

959 afișări
Imaginea articolului Franţa: Macron anunţă legea privind „moartea asistată”

Franţa: Macron anunţă legea privind „moartea asistată”

Legea prevede, printre altele, posibilitatea ca oamenii să poată cere „ajutor la moarte” pe baza unor condiţii strict reglementate, spre deosebire de sinuciderea asistată sau de eutanasie.

„Cu acest text – explică Macron într-un interviu cu Libération şi La Croix – privim moartea în faţă”.

Pacienţii adulţi, „capabili de discernământ deplin şi complet”, care sunt afectaţi de „o boală incurabilă” cu „prognostic care prevede moartea pe termen scurt sau mediu” şi suferă „suferinţe refractare” la orice tip de alinare, vor putea „să ceară să fie ajutaţi să moară”, a explicat şeful statului pentru cele două publicaţii, una care reprezintă în mod tradiţional stânga, iar celălalt - lumea catolică.

În cazul unui aviz colegial favorabil din partea medicilor, pacientului i se va prescrie un „produs letal”, care apoi se va putea autoadministra sau va putea cere ajutorul unui terţ dacă „nu se află într-o stare fizică”. condiţie pentru a putea proceda independent”.

Proiectul de lege va fi prezentat în aprilie în Consiliul de Miniştri, iar în mai ar trebui să fie examinat în primă lectură în faţa deputaţilor din Assemblée Nationale.

Anunţul lui Macron, care promisese o lege privind sfârşitul vieţii în timpul campaniei electorale, vine la o săptămână după includerea istorică a dreptului la avort în Constituţia Franţei, prima ţară din lume care a acceptat un amendament pe această temă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici