Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaţilor rezolvările

Fraudă la bacalaureat în Mehedinţi. O grupare este bănuită că, în timpul examenelor, a oprit de mai multe ori camerele de supraveghere ca să le dea candidaţilor rezolvările subiectelor.

6615 afișări
Imaginea articolului Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaţilor rezolvările

Fraudă la bacalaureat. Au oprit camerele de supraveghere ca să le dea candidaţilor rezolvările

Poliţiştii din Mehedinţi şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, nouă percheziţii domiciliare, la persoane bănuite constituire a unui grup infracţional organizat, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi omisiunea sesizării.

La percheziţii au fost confiscate 10 telefoane mobile, un laptop, 9.000 de euro, 2.600 de lei, precum şi alte bunuri.

„Din cercetări a reieşit că, la nivelul unei instituţii, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat în scopul fraudării examenului de bacalaureat, sesiunea august –septembrie 2022. În acest sens, s-ar fi acţionat asupra sistemului de supraveghere video amplasat pe holurile centrului de examen, în toate cele trei zile ale probelor, prin oprirea acestora, cu caracter temporar, la diferite intervale de timp, moment în care membrii comisiei, împreună cu liderul grupului infracţional, ar fi furnizat candidaţilor cu care aveau înţelegeri, rezolvările subiectelor de examen”, transmite IGPR.

Opt mandate de aducere au fost puse în executare, suspecţii fiind duşi la DIICOT Mehedinţi.

Apoi, liderul grupului infracţional, un bărbat, de 51 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar faţă de alte cinci persoane implicate a fost luată măsura controlului judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici