Fumezi lângă copilul tău, fumează şi el! Uite cât de rău îl poate afecta fumatul pasiv!

  • Ratele de internare în spital a copiilor expuşi la tutun sunt mult mai mari
  • Studiul a comparat 380 de copii expuşi la tutun cu 1,140 care nu au fost expuşi
  • Copiii cu astm primesc tratamente mult mai invazive dacă sunt fumători pasivi
452 afișări
Imaginea articolului  Fumezi lângă copilul tău, fumează şi el! Uite cât de rău îl poate afecta fumatul pasiv!

Fumezi lângă copilul tău, fumează şi el! Uite cât de rău îl poate afecta fumatul pasiv!

Ştim cu toţii cât de greu este să te laşi de fumat. Mai ales dacă eşti părinte. Oricât ai încerca să îţi protejezi copilul de fumul de ţigară, se pare că potrivit unui nou studiu al Universităţii din Cincinatti, în cazul copiilor expuşi la tutun, ratele de internare în spital sunt mult mai mari. Mai exact, sunt de 24 de ori mai mari decât în cazul copiilor neexpuşi. Magda Ciobanu, medic pneumolog, îţi spune că aceşti copii fac de 8 ori mai multe radiografii decât copiii care nu sunt expuşi fumului de ţigară. 

Magda Ciobanu, medic la Spitalul Marius Nasta a precizat: ” În cazul copiilor care trăiesc în case în care se fumează, otitele, astmul bronşic, şi alte afecţiuni sunt mai frecvente, şi noutatea absolută este că şi investigaţiile care se fac acestor copii sunt mai numeroase. Se va îmbolnăvi mai frecvent, va ajunge mai des la camera de gardă. În realitate fumul de ţigară conţine foarte multe particule care rămân, pe de o parte, în suspensie, în aer, şi sunt inhalate de copii, pe de altă parte aceste particule solide impregnează materialele textle, rămân în perdele, pe canapele, chiar pe mobila din bucătărie, sunt foarte remanente. În plus, în cazul copiilor cu astm bronşic, tratamentele primite sunt mai invazive şi sunt mult mai sensibili la fumul de ţigară. Mary, mama unei fetiţe cu astm bronşic alergic, îţi spune ce se întâmplă cu fiica ei în clipele când este expusă fumului de ţigară”.

Anne-Mary, mama unui copil cu astm, a declarat: ”Soţul meu fumează. Fumează pe balcon, dar uneori ne trezim cu ceva miros şi in casă. Uneori, dacă intră ceva mai mult fum, când avem musafiri atunci a fost nevoită să folosească spray-ul  Tuşeşte şi strănută foarte rău. Eram într-o staţie de autobuz şi atunci copilul a început să strănute . Ea strănută excesiv, excesiv, adică de 10 ori în 10 secunde.”

”Aceşti copii au o probabilitate de 27 de ori mai  mare de a primi corticoizi în camerele de urgenţă ale spitalelor. Faptul că ei primesc corticoterapie este un lucru absolut  necesar pentru o criză de astm.

 În camerele de urgenţă ale spitalelor de pediatrie expunerea la fumul de ţigară nu este evaluată în niciun fel, vorbim de Statele Unite, la noi, părinţii sunt întrebaţi extrem, extrem de rar, dacă fumează în casă”, a spus Magda Ciobanu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici