Funcţionar reţinut după ce ar fi făcut plăţi nelegale din conturile unei primării

Angajatul unei primării din judeţul Constanţa a fost reţinut marţi după ce ar fi făcut plăţi nelegale de peste 2 milioane de lei din conturile instituţiei.

685 afișări
Imaginea articolului Funcţionar reţinut după ce ar fi făcut plăţi nelegale din conturile unei primării

Funcţionar reţinut după ce ar fi făcut plăţi nelegale din conturile unei primării

Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii au făcut marţi 13 percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa şi Olt, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie 2018 – octombrie 2022, un bărbat de 63 de ani, angajat al unei instituţii din comuna Mereni, judeţul Constanţa, având ca atribuţii de serviciu întocmirea ordinelor de plată şi înregistrarea documentelor în evidenţele contabile, ar fi semnat, în numele instituţiei, fără avizul ordonatorilor de credite şi prin falsificarea semnăturilor acestora, documente de achiziţie, recepţie şi plată prin care a efectuat plăţi nelegale din conturile instituţiei, în cuantum de peste 2.000.000 de lei, în conturile a şase firme din judeţele Constanţa şi Olt.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că instituţia la care lucrează bărbatul este Primăria comunei Mereni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primărie,
delapidare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici