Funcţionarii publici în delegaţie se vor caza la hoteluri trei stele

Angajaţii instituţiilor publice vor avea dreptul să deconteze costurile de cazare la hoteluri şi pensiuni, cu ocazia deplasărilor în ţară în interes de serviciu, în limita unei categorii de confort de până la trei stele sau margarete, superioară celor două stele la care au avut dreptul până în prezent.

1766 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici în delegaţie se vor caza la hoteluri trei stele

Funcţionarii publici în delegaţie se vor caza la hoteluri trei stele

Astfel, angajaţii instituţiilor publice trimişi în delegaţii într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri de locul de muncă vor avea dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare - pentru o cameră cu un pat sau, în cazul în care nu există cameră single, cu două paturi - la hotel sau pensiune de maximum trei stele sau margarete, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Legislaţia în vigoare prevede că aceste cheltuieli pot fi decontate în limita unei categorii de două stele.

Costurile de transport al funcţionarilor publici între hotel şi locul delegării nu vor fi decontate decât dacă sunt folosite mijloace de transport în comun sau autoturismul proprietate personală.

Angajaţii care participă la instructaje sau activităţi legate de sarcinile de serviciu nu vor beneficia de indemnizaţia zilnică de 13 lei în cazul în care organizatorul asigură intregral masa participanţilor.

La rândul lor, ofiţerii Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) vor putea beneficia, cu decontarea cheltuielilor, de aceleaşi condiţii de cazare ca şi demnitarii cărora le asigură protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici