Funcţionarii publici şi cei contractuali pot avansa o dată la 2-3 ani

Personalul contractual din administraţia publică va promova în grade sau trepte profesionale imediat superioare doar la un interval de trei ani şi dacă au obţinut calificative foarte bune de cel puţin două ori în ultimii trei ani, avansarea fiind condiţionată şi de tranşele de vechime în muncă.

12607 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici şi cei contractuali pot avansa o dată la 2-3 ani

Funcţionarii publici şi cei contractuali pot avansa o dată la 2-3 ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul final al legii de salarizare unitară în sectorul bugetar prevede, în cazul personalului contractual din administraţia publică, faptul că promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare poate fi efectuată din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun" cel puţin de 2 ori în ultimii 3 ani.

"Avansarea în gradaţia imediat superioară se face la îndeplinirea condiţiei de vechime prevăzute de tranşele de vechime în muncă", se arată în document.

Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pot fi promovate de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii. În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea va fi acceptată prin transformarea postului de încadrare într-unul de nivel imediat superior.

Criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale, în cazul avansării sau ocupării unui post vacant, vor fi stabilite prin hotărări ale Guvernului, iniţiate de fiecare ordonator principal de credite.

Funcţionarii publici vor avansa doar dacă au o vechime de doi ani în treapta de salarizare din care promovează şi dacă au obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani.

În cazul funcţionarilor publici, avansarea în treapta de salarizare nu este condiţionată de existenţa unui post vacant.

Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant, cu salariul de debutant, vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea perioadei de cel puţin şase luni, dar nu mai mare de un an, şi vor fi avansate, pe bază de examen, în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară.

Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată care, la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite, erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării, numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici