Funcţionează sistemul garanţie-returnare? La raft domină în continuare produsele nemarcate

Fake start la sistemul garanţie-returnare: „Acum nu regăsim ambalaje marcate în magazine, stocurile sunt făcute din octombrie. În ianuarie am putea ajunge la 10% din băuturi marcate SGR“, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

1228 afișări
Imaginea articolului Funcţionează sistemul garanţie-returnare? La raft domină în continuare produsele nemarcate

Deşi Sistemul Garanţie-Returnare este activ în România deja de două săptămâni, foarte puţini sunt clienţii care au şi cumpărat băuturi cu garanţie, deoarece la raft domină în continuare produsele nemarcate.

„Pentru luna decembrie, care este o lună cu vânzări foarte mari, comercianţii şi-au făcut stocurile încă din octombrie, de aceea acum nu regăsim ambalaje marcate. În ianuarie am putea ajunge la un procent de 10% din băuturi marcate SGR.“

La două săptămâni de la in­trarea în vigoare a Sistemului Garanţie-Returnare (SGR) în România, în multe magazine încă domneşte starea de haos când vine vorba de modul în care acest proiect trebuie să func­ţio­neze. Cei mai mulţi co­mer­cianţi spun că pe rafturile magazinelor lor încă nu au ajuns produsele marcate cu simbolul „Ambalaj cu garan­ţie“, iar clienţi cu ambalaje specifice încă nu au venit pentru a returna recipientele.

„Deocamdată nu puteţi aduce decât ambalajele băuturilor cumpărate de la noi, nu ştim pe viitor, probabil se va putea returna orice ambalaj“, spune vânzătoarea unui magazin Lidl din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici